Jasno
30°
Bratislava
Ivan
8.7.2024
Pri čelnej zrážke sa zranili traja ľudia. Na mieste zasahoval vrtuľník
Zdielať na

Pri čelnej zrážke sa zranili traja ľudia. Na mieste zasahoval vrtuľník

ČÍŽ / Pri čelnej zrážke dvoch áut sa zranili traja ľudia. V rimavskosobotskom okrese zasahovali aj leteckí záchranári. Vodič (37) predbiehal nákladné auto a nestihol sa zaradiť. Práve on sa zranil najvážnejšie.

​Obe autá mali zdemolované predné časti. Zostali však stáť na ceste. V jednom z nich sa viezol 37-ročný muž, v aute bol sám a pri vedomí, no spoza volantu nevedel vystúpiť.

V druhom aute sa viezli muž so ženou. Na mieste zastalo niekoľko vodičov a pomáhali im. Postupne prichádzali aj záchranné zložky. Zranenému mužovi v aute založili golier, vyložili ho na nosidlá a ďalej ho ošetrili v sanitke. Ďalším zraneným sa venovali hasiči. "Pani sa sťažovala na bolesť chrbtice a hrudníka, pán sa sťažoval na ťažkosti s dýchaním," ozrejmil veliteľ zásahu Ján Jasenka.

Dorazil aj vrtuľník

Na miesto nehody boli vyslané tri posádky hasičov, dve posádky pozemných záchranárov, ale aj leteckých záchranárov. Najvážnejšie zranený bol vodič, ktorý podľa svedkov nehodu spôsobil. Išlo o podozrenie na polytraumu. preto bol prevezený vrtuľníkom do nemocnice v Banskej Bystrici.

Podľa informácií svedkov sa vodič pokúšal predbiehať nákladné auto a čelne sa zrazil so strieborným vozidlom, v ktorom sa nachádza muž so spolujazdkyňou. Zároveň jazdil veľmi rýchlo.

"Dychová skúška u vodiča vozdila Kia bola s negatívnym výsledkom. U vodiča podozrivého zo zavinenia nehody bol nariadený odbr krvi," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Banská Bystrica Petra Kováčiková. Polícia nehodu naďalej objasňuje.

Viac si môžete pozrieť vo videu priamo z miesta nehody:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy