Jasno
31°
Bratislava
Ivan
8.7.2024
Muž údajne zažíval počas policajného vypočúvania fyzické a sexuálne násilie
Zdielať na

Muž údajne zažíval počas policajného vypočúvania fyzické a sexuálne násilie

KOŠICE / Údajná brutalita na košickej polícii. Zadržaný muž, ktorého policajti spacifikovali, mal dostať na policajnej stanici bitku a tvrdí, že zažil aj sexuálne násilie. Prípad vyšetruje inšpekcia ministerstva vnútra. Na prípad upozornil Denník N. TV JOJ sa podarilo spojiť s mamou zadržaného muža. Upozorňujeme, že nasledujúce zábery nie sú vhodné pre maloletého diváka

K údajnému policajnému násiliu došlo na tejto policajnej stanici na Pribinovej ulici v Košiciach. Muža tu mali podľa slov jeho rodiny surovo zmlátiť a do análneho otvoru mu mali strkať aj palicu. Na prípad upozornil Denník N. 

Podľa informácií TV JOJ mal muž agresívne útočiť na strážnika budovy košického samosprávneho kraja. Ten na neho zavolal aj políciu, ktorá ho spacifikovala a odviezla na policajnú stanicu. Jeho rodičov kontaktovali s tým, aby mu doniesli lieky na epilepsiu. "Na polícií nám zobrali tie lieky a povedali, že zobrali ho z KSK, robil tam nejaké výtržnosti, neviem aké, že vraj je to zaznamenané na kamere," uviedla mama poškodeného. 

Odišiel z úradu práce v putách

Podľa zistení TV JOJ si šiel muž pýtať na úrad prácu, no odišiel bez nej a ešte aj spútaný policajtmi. Na stanici ho umiestnili do policajnej cely. "Celý dobitý, chrbát modrý, na hlave krv, na nohách pásy, na kolenách, na celom tele," opísala mama poškodeného. K tomu im mal ešte aj tvrdiť, že mu policajti strkali do zadnej časti tela palicu. "Policajti nám povedali, že až tak vystrájal, že čo je to za pacienta, že sám si strká palicu do zadku a rozbíja si hlavu," doplnila mama poškodeného. 

Muž mal už aj v minulosti opakované potýčky s policajtmi a podľa zistení TV JOJ si mal ubližovať sám. "On je agresívny trošku pri epileptickom záchvate, no nie je to epileptický záchvat, ale má averziu voči policajtom lebo to už nie je prvýkrát, že tak sa k nemu zachovali ako sa zachovali," dodala mama poškodeného. 

Rodina si myslí, že za útokom stojí polícia

Rodina je však presvedčená, že za útokom sú policajti, no tí mužovi zavolali aj záchranku a dokonca zároveň aj inšpekčnú službu polície. "Podávame podnet na inšpekciu lebo v terajšej dobe takto by sa nemali správať. Polícia má pomáhať a chrániť ľudí," povedala mama poškodeného. "Vo vami uvedenej veci bolo začaté trestné stíhanie a aktuálne sú vykonávané procesné úkony podľa Trestného poriadku. V záujme dosiahnutia účelu trestného stíhania nie je možné poskytnúť žiadne bližšie informácie," uviedol Matej Neumann, hovorca Ministerstva vnútra SR. 

V prípade ak obvinia konkrétnu osobu, sú okamžite pripravení vyvodiť dôsledky. "Ak bolo voči policajtovi vznesené obvinenie za úmyselný trestný čin, príslušný nadriadený predloží ministrovi návrh na dočasné pozbavenie výkonu služby," dodal Neumann.

To, či sa potvrdí tvrdenie rodiny alebo naopak polície urči až vyšetrovanie ministerstva vnútra. "Aktuálne sú vykonávané procesné úkony podľa Trestného poriadku. V záujme dosiahnutia účelu trestného stíhania nie je možné poskytnúť žiadne bližšie informácie," uviedol Neumann.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy