Jasno
23°
Bratislava
Lujza
9.7.2024
Požiar v psychiatrickej nemocnici bol založený úmyselne. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie
Zdielať na

Požiar v psychiatrickej nemocnici bol založený úmyselne. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie

PEZINOK / V piatok 5. júla krátko pred 19. hodinou vznikol požiar v psychiatrickej nemocnici v Pezinku. Informoval o tom Hasičský a záchranný zbor na sociálnej sieti.

Na miesto vyslali 19 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru z Pezinku, Senca a Bratislavy a zasahovali s 5 kusmi hasičskej techniky. Na mieste bol aj pretlakový ventilátor kvôli silnému zadymeniu. Po príchode na miesto bolo zistené, že v jednej z izieb nemocnice bol úmyselným konaním založený požiar, v dôsledku ktorého došlo k zničeniu zariadenia izby ako aj poškodeniu chodby nemocnice. 

Požiar spôsobil pacient v akútnej fáze duševného ochorenia

"Prišiel k nám dobrovoľne ale keďže jeho stav vyžadoval ešte jeho intenzívnu ústavnú starostlivosť tak mu bola liečba zmenená bez súhlasu," vyjadrila sa na adresu pacienta námestníčka pre ošetrovateľstvo Andrea Uhláriková. 43-ročného muža záchranári transportovali do bratislavskej nemocnice v Ružinove. Utrpel popáleniny hornej končatiny druhého stupňa na 18 percentách tela. Pacient je aktuálne v umelom spánku. 

Celkovú škodu vyčíslili na 40-tisíc eur. "Na mieste bol v súvislosti s týmto prípadom obmedzený aj podozrivý muž, ktorý bol následne za asistencie hliadky PZ prevezený do nemocnice v Bratislave v viacerými popáleninami dolných končatín," uviedol hovorca KR PZ Bratislava Michal Szeiff. 

Podľa jeho slov je už vedené trestné stíhanie vo veci zločinu všeobecného ohrozenia v súbehu so zločinom poškodzovania cudzej veci.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy