Zatiahnuté
10°
Bratislava
Viera
5.10.2024
Začali nabíjať auto, aby ho mohli ukradnúť. Nepomohlo
Zdielať na

Začali nabíjať auto, aby ho mohli ukradnúť. Nepomohlo

PRIEVIDZA / Zlodeji vyčíňali v Prievidzi. Vylámali zámky na garážach a kradli všetko, čo videli. Dokonca chceli vziať auto, no malo vybitú batériu. To ich však neodradilo. Našli nabíjačku a začali ju nabíjať. Nepochodili. Auto nenaštartovalo.

Zlodeji vyčíňali na okraji Prievidze. Ich cieľom boli garáže. "Do garáže chodievame pravidelne, tá vedľa bola vylomená, potom sme zistili, že aj druhá je otvorená. Tak sme volali mestskú políciu," povedal majiteľ garáže Štefan. Mestskí policajti začali kontaktovať majiteľov garáži. Vedeli, že ide o trestný čin, a preto zavolali kolegov z obvodného oddelenia.

"Poverený príslušník začal trestné stíhanie pre zločin krádež," uviedla vedúca oddelenia komunikácie a prevencie Krajského riaditeľstva policajného zboru v Trenčíne Ingrid Krajčíková. "Odcvakli zámky. Sú na zemi aj šróbovaky," povedal o mieste činu majiteľ garáže. "Z uvedených garáží následne odcudzil rôzne náradie. Majiteľom obidvoch garáží vznikla doposiaľ nezistená škoda," konštatovala Krajčíková. Z jednej z garáží zlodeji majiteľovi ukradli zimné pneumatiky. "Ten majiteľ hovoril, že chceli mu naštartovať auto, mal ho zakryté. Odokryli ho a snažili sa ho naštartovať. Aj káble na baterku pripojili," uviedol Štefan. Zlodejom sa však autobatériu nabiť nepodarilo a auto nenaštartovali. Policajti našli v okolí garáží porozhadzovaných viacero vecí pochádzajúcich z krádeže. Zaistili množstvo stôp a prezerajú kamerové záznamy. Majitelia garáží v meste sú v strehu. Nie je vylúčené, že zlodeji sa vrátia. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy