Zatiahnuté
Bratislava
Natália
6.10.2024
Špecialisti vykopali ľudské telo prikryté fóliou. Nad prípadom visí priveľa otáznikov
Zdielať na

Špecialisti vykopali ľudské telo prikryté fóliou. Nad prípadom visí priveľa otáznikov

SNINA / Miestnym stále naskakujú zimomriavky, polícia mlčí. Východným Slovensko otriasol pred rokom prípad úkladnej vraždy, ktorá pripomína mafiánske praktiky. Tím špecialistov vykopal ľudské telo prikryté fóliou. Prípad má v rukách NAKA – stále však nezverejnili totožnosť zavraždeného, okolnosti popravy ani to, či sú vrahovi na stope.

​Páchatelia mali viezť telo obete autom po lúke a následne ho zakopať v lese. Ilegálny hrob bol v hĺbke asi meter a pol a telo bolo prikryté fóliu. Tím špecialistov pracoval na mieste niekoľko hodín. Zakopané ľudské pozostatky našli v katastri obce Stakčínska Roztoka.

Národná kriminálna agentúra vedie trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy. Prvotné informácie TV JOJ hovorili o tom, že telo tu vrah zakopal ešte v roku 2015. Polícia však ani po takmer roku nezverejňuje konkrétne informácie.

Existuje verzia, že nebohá osoba mala prísť o život údermi kameňom do hlavy

"Totožnosť a pôvod osoby doposiaľ nie sú zistené, nakoľko znalecké skúmanie DNA profilu stále prebieha," vysvetlila hovorkyňa PPZ SR Zuzana Hrabovská. Prípad má v rukách NAKA. Ďalšie informácie podľa nich nie je možné zverejniť, pretože by tým mohlo dôjsť k sťaženiu a ohrozeniu priebehu trestného konania.

"Prípravné konanie stále prebieha, vykonávajú sa vyšetrovacie úkony a znalecké skúmania," priblížil hovorca PPZ SR Roman Hájek. Nad týmto prípadom visí stále množstvo otáznikov, jedna z verzií hovorí aj o tom, že nebohá osoba mala prísť o život krutým spôsobom a to údermi kameňom do hlavy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy