Zatiahnuté
10°
Bratislava
Natália
6.10.2024
Mega zásielku pervitínu za milióny eur ani po štyroch rokoch nezlikvidovali
Zdielať na

Mega zásielku pervitínu za milióny eur ani po štyroch rokoch nezlikvidovali

NITRA / Jeden a pol tony pervitínu, ktorý objavili ukrytý v nádržiach na kvapalinu v Nitre, stále nezlikvidovali. Drogy k nám prišli ešte v roku 2020 z Mexika. Po právoplatnom odsúdení dvoch mužov z Holandska sa schyľovalo k ich likvidácii. No urobiť to opäť nemôžu.

Drogy za milióny eur z Mexika sú už 4 roky pod prísnym dohľadom policajtov v dedine v Nitrianskom kraji. Aj keď to vyzeralo tak, že jeden a pol tony pervitín už budú môcť zlikvidovať zmenilo sa to. Po odsúdení 2 mužov z Holandska už nebránilo nič tomu, aby mohli pervitín zničiť. Napokon sa však v prípade objavil ďalší muž, ktorý má prsty v megazásielke drog.

"Zásielka metamfetamínu nebola doposiaľ zničená, keďže dňa 27.02.2024 bola prokurátorom na Okresný súd Nitra podaná obžaloba na tretieho páchateľa," uviedol v stanovisku Jaroslav Maček, hovorca krajskej prokuratúry v Nitre. Ide totiž o dôkazový materiál. Ďalšieho obvineného k nám doviezli koncom roka iba na pár dní. V domovskej krajine je totiž stíhaný za iné skutky a k nám ho iba požičali. Oboznámil sa s obvinením a preštudoval si spis. Likvidácia drog podlieha prísnemu utajeniu, podľa informácií televízie JOJ by mali byť po ukončení celého prípadu spálené. Pervitín našli v Nitre ukrytý v nádržiach na kvapalinu, prišiel k nám z Mexika a mal skončiť v Austrálii. Kedy budú môcť jeden a pol tony pervitínu zničiť je veľmi ťažké odhadnúť. V prípade bolo celkovo obvinených 6 členov zločineckej skupiny, 2 sú už odsúdení, jeden medzičasom zomrel, dvaja sú na úteku a tretí na proces čaká.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy