Polojasno
17°
Bratislava
Natália
6.10.2024
Zlomené rebrá i pošliapané pľúca: Na festivale v Jihlave sa pre tlačenicu vážne zranilo 34 ľudí
Zdielať na

Zlomené rebrá i pošliapané pľúca: Na festivale v Jihlave sa pre tlačenicu vážne zranilo 34 ľudí

JIHLAVA / Počet zranených, ktorých po zrútení stanu na hudobnom festivale v Jihlave ošetrili v miestnej nemocnici, stúpol. Aktuálne hlásia 34 zranených, z toho hospitalizovaných je 6 ľudí.

​Zo 6 ľudí sú hospitalizované 4 deti. Traja sú na jednotke intenzívnej starostlivosti (JIS). V pondelok to na svojej facebookovej stránke uviedla jihlavská nemocnica. Bezprostredne po incidente záchranári podľa webového portálu iDNES.cz ošetrili 17 ľudí, ďalších 17 však do nemocnice prišlo postupne v priebehu nedele. "Naši zdravotníci celkovo ošetrili 34 zranených ľudí z festivalu, nezastavili sa od sobotňajšej polnoci a o zranených sa staráme ešte teraz," uviedla nemocnica s tým, že ďalší zranení prichádzali až do neskorého nedeľňajšieho večera.

"V našej nemocnici zostáva aktuálne šesť pacientov (štyri deti, dvaja dospelí), celkom traja pacienti z tohto počtu sú na jednotke intenzívnej starostlivosti. Hospitalizovaným pacientom robíme ešte v týchto chvíľach ďalšie vyšetrenia," dodala nemocnica. Stav dospelých je podľa iDNES.cz vážnejší, majú mnohopočetné poranenia v dôsledku pošliapania, napríklad zlomené rebro, prerazené pľúca a ďalšie zranenia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy