Jasno
22°
Bratislava
Alica
6.9.2024
Tragédia na Hornáde: Muž sa už spod hladiny rieky nevynoril
Zdielať na

Tragédia na Hornáde: Muž sa už spod hladiny rieky nevynoril

KOŠICE / Sedemdesiatšesť ročný muž z Košíc sa išiel aj so synom osviežiť do Hornádu. Spod hladiny sa však už nevynoril. Po nezvestnom mužovi pátrajú už štyri dni desiatky dobrovoľníkov, profesionálov a zapojená bola aj maďarská polícia.

​Prehľadávali blízke okolie, aj breh rieky

Muž s svojím otcom Jozefom skočili do Hornádu, aby sa osviežili. Po asi dvesto metroch od miesta, kde do vody skočili, sa Jozef začal topiť a už sa nevynoril. Všetko sa stalo ešte v piatok 5. júla, keď muži, ktorí v obci majú chatu, si údajne vypili a skočili do búrlivej vody. "Ihneď po prijatí oznámenia boli na miesto vyslaní príslušníci Policajného zboru spolu so psovodom so služobným psom, ktorí v spolupráci s hasičmi prehľadávali nielen blízke okolie, ale aj breh rieky," povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Košice Lenka Ivanová. "Ako som počul, že sa stratil otec známych, neváhali sme a dali sme dokopy pátrací tím. Vyhlásili sme to v dedine a bola nad moje očakávanie - veľká účasť," komentoval dobrovoľník.

Pátranie stále prebieha

Viac ako dvadsať dobrovoľníkov sa tiež pustilo do prehľadávania a s člnom sa vydali aj na vodnú hladinu. "Prehľadávali sme brehy riek, spadnuté stromy, konáre a v poobedných hodinách sme mali prístup aj k člnu, čiže sme prehľadávali aj vodu až po maďarsko-slovenskú hranicu," pokračoval dobrovoľník. "O pomoc pri hľadaní nezvestného muža sme požiadali aj maďarských kolegov, nakoľko sa v blízkosti nachádzajú hranice s Maďarskom," dodala Ivanová. V priebehu štyroch dní sa doposiaľ nepodarilo muža nájsť, no dobrovoľníci sa nevzdávajú a v pátraní budú pokračovať, kým muža nenájdu.

Súvisiace články