Skoro jasno
17°
Bratislava
Natália
6.10.2024
Nešťastie na koľajisku: Osobný vlak zrazil mladého muzikanta
Zdielať na

Nešťastie na koľajisku: Osobný vlak zrazil mladého muzikanta

VRÁBLE / Tridsaťtri ročného mladíka zrazil osobný vlak. Stalo sa to skoro ráno vo Vrábľoch. O život prišiel muzikant z miestnej kapely. Podľa predbežných zistení vošiel na koľajisko v momente, keď prichádzal vlak.

Rušňovodič spozoroval človeka

K zrážke došlo pár metrov za železničným priecestím. Osobný vlak smeroval z Palárikova do Zlatých Moraviec. Bolo krátko po 5. hodine ráno. Osobný vlak prešiel cez priecestie a smeroval k železničnej stanici vo Vrábľoch. Po asi dvesto metroch rušňovodič v koľajisku spozoroval človeka. Aj napriek použitiu rýchlobrzdy sa zrážke nedokázal vyhnúť. "Približne dvesto metrov od železničného priecestia došlo k stretu vlaku s človekom," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Nitra Jana Šinková.

Negatívna dychová skúška

"Osobný vlak v úseku Maňa Vráble zrazil a usmrtil osobu, ktorá sa neoprávnene pohybovala v koľajisku," povedal hovorca Železničnej spoločnosti Slovenska Dominik Drevický. Rušňovodič okamžite zavolal o pomoc, na miesto smerovali všetky záchranné zložky vrátane polície. "Po príchode hasiči po prieskume zistili, že pod vlakom sa nachádza osoba," informovala hovorkyňa Hasičského a záchranného zboru Nitra Michaeila Gundová. "U rušňovodiča bola negatívna dychová skúška," dodala Šinková.

Mladíkovi už záchranári nepomohli, bol na mieste mŕtvy

Pre cestujúcich bol zabezpečený náhradný autobus, táto nehoda spôsobila meškanie viacerých vlakov. Nebohý Peter pochádzal z Vrábeľ, pôsobil v jednej z miestnych kapiel ako bubeník a spevák. Ešte v sobotu oslavoval meniny s priateľmi. Mal pred sebou viacero letných koncertov. Podľa predbežných zistení sa rozhodol ukončiť život.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy