Zatiahnuté
10°
Bratislava
Mária
12.9.2024
Muž dopichal majiteľa obchodu. Následne vytopil celu policajného zaistenia
Zdielať na

Muž dopichal majiteľa obchodu. Následne vytopil celu policajného zaistenia

SENICA / Najskôr robil problémy svojmu otcovi, potom nožnicami dopichal majiteľa obchodu - následne utiekol z policajného auta a nakoniec vytopil celu policajného zaistenia. Hovoríme o 31-ročnom Bulharovi, ktorý sa nevedel vpratať do kože. Okresný súd v Senici rozhodoval o jeho ďalšom osude. Jedným z dôvodov bola aj obava polície ako aj prokurátora z toho, že by sa podobný scenár mohol opakovať.

​V kabíne začal robiť problémy

Tridsaťjedenročný Bulhar cestoval so svojim otcom v kamióne z Nemecka do rodnej krajiny. V kabíne ale začal robiť problémy. Jeho otec preto s kamiónom zastavil na čerpacej stanici v Sekuliach. Syn ale začať utekať a prišiel do Moravského svätého Jána. Vyhliadol si obchod so zmiešaným tovarom, do ktorého sa vlámal. V tom ho ale vyrušil majiteľ predajne. Páchateľ sa na neho vrhol s veľkými ostrými nožnicami a jedenásťkrát ho dopichal. Päťdesiatosemročnému Ľubošovi sa podarilo dostať na ulicu, ale útočník išiel po ňom.

Útočník bol nepríčetný

"Útočník sa s nožnicami rozbehol aj na nás, tak sme sa bránili lopatou a motykou, čím sa dalo. V podstate bol akoby pod vplyvom nejakých drog alebo čoho, bol taký nepríčetný," povedal svedok útoku. Potom čo napadnutý muž zostal ležať na zemi, agresor vbehol naspäť do obchodu. Po malej chvíli sa ale vrátil na ulicu a rozbehol sa smerom k svojej obeti. "To bol vyslovene útok naňho, nebolo to podľa mňa prepadnutie. Keby chcel iba peniaze, tak by ho napadol a ušiel," pokračoval svedok.

Utiekol z policajného auta

To už ale na ceste bola polícia, ktorú zalarmoval niekto zo susedov. Policajti boli na mieste do pár minút a útočníka spacifikovali. Podľa informácií jedného zo svedkov sa páchateľovi malo dokonca podariť z policajného auta utiecť. Do pár sekúnd ho ale zadržali. "Vyšetrovateľ policajného zboru vzniesol obvinenie 31-ročnému mužovi, za zločin ublíženia na zdraví v štádiu pokusu, v súbehu s prečinom porušovania domovej slobody," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Michaela Ulehlová.

Rozhodnutie nie je definitívne

Bulhar vystrájal aj v cele policajného zaistenia. Podľa našich informácií si vyzliekol svoje oblečenie, ktorým následne upchal toaletu a vytopil tak miestnosť cely predbežného zadržania. V náhradnom oblečení a s monoklom pod ľavým okom sa dnes postavil pred sudcu, ktorý ho poslal do väzby. "Z dôvodnej obavy, že ujde alebo sa bude skrývať, aby sa tak vyhol trestnému stíhaniu a tiež z obavy, že bude pokračovať v trestnej činnosti," povedala hovorkyňa Krajského súdu v Trnave Jana Kondákorová. Rozhodnutie ešte nie je definitívne. Obvinený Bulhar podal voči rozhodnutiu súdu sťažnosť. Konečné slovo tak bude mať Krajský súd.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy