Jasno
27°
Bratislava
Filip
23.8.2024
Malé dievčatko bolo utýrané takmer na smrť. Dlhodobo jej ubližoval matkin partner
Zdielať na

Malé dievčatko bolo utýrané takmer na smrť. Dlhodobo jej ubližoval matkin partner

MALACKY / Dvojročné dievčatko bolo utýrané takmer na smrť. Dieťa si na Záhorí prešlo peklom. Matkin partner jej mal podľa obžaloby dlhodobo ubližovať. Po Michalovom poslednom útoku skončilo batoľa s krvácaním do mozgu v nemocnici.

​Podľa obžaloby Michal, ktorý je partnerom matky maloletého dieťaťa, týral dvojročné dievčatko niekoľko mesiacov. Ubližovať jej mal psychicky, ale hlavne aj fyzicky. K najbrutálnejšiemu útoku malo prísť vlani koncom leta. Na otázku, či obžalovaný Michal týral malé dievčatko a robil mu zle, obžalovaný odpovedal, že nie. "Vyvrcholilo to posledným útokom v auguste minulého roku, kedy dieťa bolo zbité takým spôsobom, že skončilo v nemocnici a bolo v ohrození života. Bolo v bezvedomí, upadalo do bezvedomia, krvácanie do mozgu, krvácanie do brušnej dutiny," povedala prokurátorka Beata Vítková.

Obžalovaný Michal sa priznáva k tomu najbrutálnejšiemu skutku. Tie ostatné útoky voči maloletej odmieta. "V podstate priznáva minimálne ten jeden najzávažnejší útok, ale popiera, že by to išlo o týranie, teda dlhodobejšie nejaké násilné konanie. Priznáva iba skratové konanie posledný deň," pokračovala prokurátorka. Po krvavom útoku dieťa ratovali záchranári a lekári z nemocnice. Michala zadržali policajti a skončil vo väzbe, v ktorej je doteraz. Dnes sa po takmer roku postavil pred súd. Obžalovali ho z týrania blízkej a zverenej osoby. Z pojednávania bola vylúčená verejnosť, a tak sa všetko odohrávalo za zatvorenými dverami. "Ide o malé dieťa, takže je to obzvlášť citlivá záležitosť," dodala Vítková. Michalovi hrozí pätnásť rokov basy natvrdo. Termín ďalšieho pojednávania je naplánovaný na 19. augusta. V tento deň by mali prísť vypovedať viacerí svedkovia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy