Jasno
13°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Policajti neverili vlastným očiam. Cyklistovi namerali 5 promile
Zdielať na

Policajti neverili vlastným očiam. Cyklistovi namerali 5 promile

Zdroj: TASR

MARTIN / Cyklistické rekordy nepadajú len na Tour de France. Takto opísali policajti jazdu cyklistu, ktorý v Martine kľučkoval zo strany na stranu. Dychovú skúšku síce zvládol, ale výsledok policajtov šokoval. Na mol opitý muž nafúkal viac ako 5 promile.

Cyklista (49) na seba upozornil sám, a to podozrivou jazdou po uliciach Martina. Keď ho policajti zastavili, nestačili sa čudovať. Muž totiž nafúkal neuveriteľných 5,38 promile. Jazda pod vplyvom alkoholu na bicykli je pritom zakázaná. Výnimkou je jazda v obci, alebo po cestičke pre cyklistov, a s toleranciou maximálne 0,5 promile.

Podľa odborníka už pritom viac, ako tri promile, môžu byť pre človeka smrteľné. No u každého sa to prejavuje inak."Zrejme ten človek bol zvyknutý piť, tak to ovplyvni jeho schopnosť koordinácie pohybov, odhadovania situácie v doprave," informuje Ľubomír Okruhlica, riaditeľ Centra pre liečbu drogových závislostí. 

Na cyklistického rekordéra z okresu Martin, ktorý ohrozil nielen seba, ale aj ostatných, nečaká žiadna medaila, ale trest od polície ho neminie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy