Jasno
13°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Pri dopravnej nehode zomrela spolujazdkyňa. Auto prešla do protismeru
Zdielať na

Pri dopravnej nehode zomrela spolujazdkyňa. Auto prešla do protismeru

ČEĽOVCE / Všetky záchranné zložky vrátane leteckých záchranárov zasahovali pri nehode, ku ktorej došlo v obci Čeľovce. Ich pomoc potrebovala trojčlenná posádka auta, ktoré skončilo v kanáli pri ceste. Najťažšie zranenia utrpela 75-ročná spolujazdkyňa, ktorú museli z vozidla vyslobodzovať hasiči. Po prevoze do nemocnice žiaľ zomrela.

Auto prešlo do protismeru

Auto sa čelne narazil do betónového múrika. Viezli sa v ňom traja ľudia, vrátane mladého dievčaťa. Podľa informácií z miesta nehody sa vodička mala počas jazdy otočiť za svojou mamou, ktorá sedela na zadnom sedadle. Následne skončila s autom v odvodňovacom kanály vedľa cesty. Zranenej posádke pribehli na pomoc miestni obyvatelia, aj okoloidúci vodiči. "Žena vyšla aj s dievčaťom spredu von a vzadu bola staršia pani. Tú museli vyberať, lebo bola zakliesnená," povedala miestna obyvateľka. Staršiu spolujazdkyňu, ktorá bola po nehode v bezvedomí vyslobodili z auta hasiči. Podľa našich informácii nemala zapnutý bezpečnostný pás. " Jedna osoba bola ťažko zakliesnená v aute, kde sa pomoci bordu sme ju vytiahli z auta a odovzdali leteckej záchrannej službe," informoval veliteľ zásahu Hasičského a záchranného zboru v Trebišove Martin Tomko.

Zraneniam podľahla

Sedemdesiatpäť ročná spolujazdkyňa vyslobodili z auta hasiči. Pri nehode sa vážne zranila a skončila v bezvedomí. Na pomoc jej priletel záchranársky vrtuľník. V kritickom stave ju previezol do nemocnice, kde žiaľ ťažkým zraneniam podľahla. "Vo vozidle sa na zadných sedadlách viezla aj 75-ročná spolujazdkyňa, ktorú si po dopravnej nehode do svojej starostlivosti prevzala posádka Rýchlej zdravotnej pomoci a transportovala ju do jednej z košických nemocníc. Žiaľ, po prevoze do nemocnice spolujazdkyňa svoj boj o život prehrala," uviedla košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Alkohol v dychu vodičky nezistili

Päťdesiatdva ročnú šoférku a jej 12-ročnú neter previezli do nemocnice pozemní záchranári. Obe sa našťastie zranili iba ľahko. Policajti alkohol v dychu vodičky nezistili. Tragickú nehodu si prevzala trebišovská vyšetrovateľka, ktorá začala trestné stíhanie pre usmrtenie."Z akého dôvodu prešla vodička s autom do protismeru a čo presne bolo príčinou vzniku dopravnej nehody, bude predmetom ďalšieho vyšetrovania trebišovských dopravných policajtov," dodala hovorkyňa.

Chvíľková nepozornosť

Podľa informácii z miesta sa pod tragickú nehodu mohla podpísať chvíľková nepozornosť. Vodička sa vraj tesne pred nárazom otočila za svojou mamou, ktorá sedela na zadnom sedadle. Policajti v jej dychu alkohol nezistili. "Asi trošku nedávala pozor," povedala miestna obyvateľka. "Trebišovská policajná vyšetrovateľka po ukončení obhliadky miesta udalosti začala trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví a prečin usmrtenia," vyjadrila sa Ivanová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy