Skoro jasno
13°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Škandál na policajnej stanici: Muž obviňoval policajtov z brutality. Toto sú zábery z jeho vyčíňania
Zdielať na

Škandál na policajnej stanici: Muž obviňoval policajtov z brutality. Toto sú zábery z jeho vyčíňania

KOŠICE / Pred niekoľkými dňami otriasol slovenskou verejnosťou škandál, ktorý sa mal odohrať na košickej policajnej stanici a dokonca o ňom hovoril aj minister vnútra na zasadnutí vlády. Mladý muž obviňoval úradníkov Košického samosprávneho kraja a zasahujúcich mužov zákona z brutality, násilia a dokonca aj sexuálneho obťažovania. TV JOJ získala zábery z jeho nezvyčajnej návštevy na úrade, ale aj stanoviská konkrétnych policajtov. Upozorňujeme, že nasledujúci OBSAH nie je vhodný pre maloletých divákov.

Agresívne vyčíňanie začalo na miestach košického úradu, kde mal muž agresívne útočiť na zamestnancov a dokonca sa im aj vyhrážal. "Prišiel na úrad, kde sa do kancelárie vyslovene dobýjal, päsťami búšil do dverí, kopal do dverí, vykrikoval veľmi nepekne veci, oplzlé veci a nadávky," uviedla hovorkyňa Košického samosprávneho kraja Katarína Strojná.

​Situáciu zachytili kamery

Keď mu oznámili, že prácu pre neho nemajú, odišiel, no popoludní sa vrátil opäť a podať chcel aj sťažnosť s čím mu zamestnanci vyhoveli a zaevidovali ju. Muž však vo svojom agresívnom správaní pokračoval. Jeho vyčíňanie týmto neskončilo, pri tom, ako si všetko nakrúcal na telefón spadol zo schodov. Celé to zachytili aj bezpečnostné kamery.

"Celé to bolo veľmi bizarné a absurdné pretože tento pán, tak ako si nakrúcal celú situáciu, tak sám kričal o pomoc. Pritom cúval, spadol zo schodov alebo respektíve vedome sa skotúľal," dodala hovorkyňa.

Úlohou policajnej inšpekcie, ktorú privolali samotní policajti, je zistiť či je obeť naozaj obeťou alebo obeťou sa stali samotní policajti. "Ide o psychiatrického pacienta, ktorý má záchvaty agresivity voči policajtom. Z našej strany boli voči osobe použité donucovacie prostriedky, ktorých použitie bolo v danej situácii nevyhnutné a ich použitím k zraneniu osoby nedošlo," vyjadril sa účastník policajného zásahu.

"On je pri epileptickom záchvate trošku agresívny, no nie je to epileptický záchvat, lenže má averziu voči policajtom, lebo to už nie prvýkrát, že sa tak k nemu zachovali," povedala mama poškodeného.

Najprv sa vyhrážal

"Páchateľ sa nám vopred vyhrážal, že sme ako policajti skončili a zahrá to na znásilnenie, pričom si na obvodnom oddelení strkal prsty do konečníka, následne sa pokúsil si do análneho otvoru vsunúť krátku bielu tyč, v čom mu bolo zabránené a uvedené konanie bolo zadokumentované v úradnom zázname. Podotýkam, že zranenia si páchateľ privodil svojim konaním v budove KSK ešte pred našim príchodom na miesto udalosti," hovorí účastník zásahu.

"Koná inšpekcia a ak sa dôjde k tomu, že výsledky inšpekcie budú také, že niekto konal v rozpore zo zákonom, tak ja budem konať rovnako, ako som konal pri každom jednom prípade," vyjadril sa minister vnútra Matúš Šutaj Eštok.

"Odmietame akékoľvek obvinenia z policajnej brutality a sexuálneho násilia a zvažujeme podanie trestného oznámenia na Okresnej prokuratúre v Košiciach," dodal účastník.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy