Zatiahnuté
10°
Bratislava
Mária
12.9.2024
V Lamači vyhasol život 15-ročnej dievčiny. Zrazil ju nákladný vlak
Zdielať na

V Lamači vyhasol život 15-ročnej dievčiny. Zrazil ju nákladný vlak

BRATISLAVA / Doprava na hlavnom ťahu bola na dlhé hodiny obmedzená.

Tragická nehoda sa stala okolo 20:30 h. večer. Nákladný vlak smeroval z Česka do Dunajskej Stredy. 15-ročná dievčina sa v tom čase údajne prechádzala po peróne. Keď bol vlak už iba pár metrov od nej, náhle zišla dole a postavila sa na koľajnice. Rušňovodič si dievča všimol len krátko pred nárazom. Rozbehnutý vlak už zastaviť, žiaľ, nedokázal. "Lekár na mieste konštatoval už iba úmrtie maloletej osoby," potvrdil hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Richard Bolješik.

Doprava bola obmedzená

Nákladný vlak zachytil mladé dievča v asi 75 kilometrovej rýchlosti. Rozbehnutý kolos sa rušňovodičovi podarilo ubrzdiť až po približne pol kilometrovej vzdialenosti. Pre tragickú zrážku niektoré vlaky meškali, prípadne v stanici Bratislava-Lamač vôbec nezastavovali.

"Hliadky policajtov oddelenia železničnej polície boli včera krátko pred 20.30 hod. vyslané na základe oznámenia do blízkosti žst. Lamač, kde došlo k zrážke vlaku a osoby ženského pohlavia. Na mieste bolo zistené, že počas prechádzania nákladného vlaku smerujúceho z Českej republiky do Dunajskej stredy sa pred vlak postavila osoba ženského pohlavia, pričom vzhľadom na krátku vzdialenosť rušňovodič už zrážke zabrániť nedokázal. Pri zrážke utrpela osoba zranenia nezlučiteľné so životom," uviedol Szeiff v tlačovej správe.

Od začiatku roka už pod kolesami vlakov zahynulo 55 ľudí. Väčšina z nich si pri tom siahla na život dobrovoľne. Odborníci preto odporúčajú všímať si varovné signály, ako napríklad náhle zlepšenie dlhotrvajúceho zlého stavu.

"Dieťa, ktoré prechádza samovražedným uvažovaním, má spochybnené prakticky všetky istoty v živote a jedným zo spôsobov, ako ho začať vracať do bezpečného priestoru, je poskytnúť mu istoty...To je v moci blízkych osôb, rodičov, starších súrodencov," hovorí Radovan Bránik z Modrého anjela.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy