Skoro jasno
22°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Pri požiari jednoduchej stavby bolo nájdené mŕtve telo
Zdielať na

Pri požiari jednoduchej stavby bolo nájdené mŕtve telo

JAROVNICE / V dedine s najväčšou rómskou osadou na Slovensku dnes nadránom vypukol požiar. Ten vznikol v prístavbe jedného z rodinných domov. V tom čase tam boli šiesti ľudia vrátane detí. Pred požiarom ušli piati Jedna žena však požiar neprežila. Domáci majú podozrenie, či sa obydlie nechytilo od sviečky.

"Horelo v troch obytných bunkách. Bolo tam 6 osôb, z toho 3 deti. Jedna osoba požiar neprežila," ozrejmil Kamil Štelbacký, veliteľ zásahu HaZZ v Sabinove. Po príchode hasičov už piati ľudia vrátane troch detí stáli pred horiacim príbytkom. Jedna zo žien v čase požiaru nespala ale sedela na sedačke. Vtedy zacítila dym. Hneď sa vydali na pomoc do zadnej časti, kde bývala jej teta. Tá už nejavila známky života. Na pomoc prišli hasiči z dvoch hasičských staníc. "Deväť príslušníkov z hasičských staníc Prešov a Sabinov," dodal Štelbacký.

Pravdepodobne požiar vznikol zo sviečky

"Keď som zacítila dym, tak hneď som poslala, že nech sa tam idú pozrieť. Išli sme tam klopať, ale nemala žiadne príznaky života," opísala neter nebohej ženy. V čase príchodu hasičov bola požiarom zasiahnutá strecha na troch obytných bunkách, ale tiež vnútorné priestory. Zasahujúci hasiči odpojili objekt od prívodu energií a okamžite sa pustili do hasenia. Počas nich bola v objekte nájdená osoba, ktorá už nejavila známky života. Po lokalizácii požiaru hasiči rozoberali strešnú konštrukciu a pomocou termovíznej kamery vyhľadávali skryté ohniská.

Domáci majú podozrenia, že požiar vznikol od sviečky, presná príčina je nateraz v štádiu zisťovania. Následkom požiaru vznikla priama materiálna škoda predbežne vyčíslená na hodnotu 80-tisíc eur. "Ona mala ako takú chatrč a tá chatrč jej zhorela," uviedla suseda. "Sme rozbili okno a hodili sme tam hadicu," dodala neter nebohej ženy. "A od tej chatrče zhorela celá poschodová chyža," doplnila suseda. "Ona si zapálila sviečku, bo ona nemala elektrinu," dodala neter nebohej. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy