Jasno
13°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Požiar drevnej štiepky likvidovali hasiči z dvoch miest
Zdielať na

Požiar drevnej štiepky likvidovali hasiči z dvoch miest

POTVORICE / Sedem profesionálnych hasičov z Nového Mesta nad Váhom a Trenčína s tromi cisternovými vozidlami zasahovalo v stredu (10. 7.) popoludní pri požiari drevoštiepky v areáli poľnohospodárskeho podniku v obci Potvorice v okrese Nové Mesto nad Váhom. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trenčíne Marián Petrík.

Sedem profesionálnych hasičov z Nového Mesta nad Váhom a Trenčína s tromi cisternovými vozidlami zasahovalo v stredu (10. 7.) popoludní pri požiari drevoštiepky v areáli poľnohospodárskeho podniku v obci Potvorice v okrese Nové Mesto nad Váhom. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trenčíne Marián Petrík.

Horela drevná štiepka uložená na kope, v jej blízkosti bolo väčšie množstvo dreveného materiálu. Na lokalizáciu, následné uhasenie požiaru a ochladzovanie okolia použili hasiči štyri hasebné prúdy. Počas zásahu asistovali aj dobrovoľní hasiči z obcí Čachtice a Pobedim.

"Po lokalizácii požiaru hasiči pokračovali vo vyhľadávaní a likvidácii skrytých ohnísk. Po ich uhasení miestni pracovníci pomocou techniky rozhrabali a vyviezli zhorenú drevnú štiepku. Na mieste zostali dobrovoľní hasiči, ktorí miesto monitorovali a vykonali ďalší dohľad nad požiariskom," doplnil Petrík s tým, že príčinu vzniku požiaru zisťujú odborníci.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy