Skoro jasno
22°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Vodič s niekoľkými promile bol v čelnej zrážke s iným autom
Zdielať na

Vodič s niekoľkými promile bol v čelnej zrážke s iným autom

SNINA / S viac ako dve a pol promile si sadol za volant a následkom je rodinné nešťastie. Došlo totiž k čelnej zrážke s vozidlom, v ktorom sa viezol otec so svojimi dvoma deťmi. Vážna nehoda pri Snine si dnes dopoludnia vyžiadala štyroch zranených.

​Dve posádky záchranárov a boj s časom. Vo vozidlách zostali dvaja zakliesnení ľudia. "Dve osoby zakliesnené sme vyslobodili pomocou hydraulického náradia," opísal Lukáš Klekner, veliteľ zásahu HaZZ v Snine. K čelnej zrážke dvoch vozidiel došlo na tejto ceste medzi Sninou a obcou Zemplínske Hámre.

Stalo sa to okolo pol jedenástej dopoludnia. V jednom z áut sa viezol otec so svojimi dvoma deťmi. Vodič druhého vozidla, ktoré skončilo na streche bol sám. Policajti ho na mieste podrobili dychovej skúške na alkohol. "Vykonaním dychových skúšok bol u jedného z vodičov zistený pozitívny výsledok, ktorý presiahol hodnotu 2,5 promile," uviedol Štefan Pecuch, vedúci oddelenia komunikácie a prevencie KR PZ Prešov. 

"Do nemocnice v Snine následne záchranári transportovali 47 a 19-ročných mužov a jednu mladistvú osobu, všetkých s poranením hrudníka, ako aj 53-ročného muža s poruchami správania," ozrejmil Richard Bolješik, hovorca OS ZZS SR. Policajti nehodu zadokumentovali a v prípade začali trestné stíhanie. "Cesta bola v danom úseku neprejazdná viac ako 3 hodiny," dodal Pecuch. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy