Polojasno
17°
Bratislava
Natália
6.10.2024
Mačiatko čakalo hodiny na pomoc pod kapotou. Tá však prišla neskoro
Zdielať na

Mačiatko čakalo hodiny na pomoc pod kapotou. Tá však prišla neskoro

PRIEVIDZA / Spod kapoty osobného auta sa celé hodiny ozývalo zúfalé mňaukanie. Pomoc potrebovalo mačiatko. Okoloidúci sa mu snažili pomôcť a privolali aj policajtov. Tým sa však majiteľa podarilo zohnať až po niekoľkých hodinách. Kapotu už otvoril neskoro.

Mačiatko bolo pod kapotou osobného auta zaseknuté niekoľko hodín. Tropické horúčavy nakoniec neprežilo. "Trpelo neskutočnými mukami," hovorí dobrovoľníčka Prievidzkých labiek Beáta Uríková.

Mňaukanie počul okoloidúci

Ešte ráno započul zúfalé mňaukanie okoloidúci, ktorý zavolal políciu. Tá sa nakoniec dostavila na miesto, no prikázala mu, aby mačku nalákal na jedlo a vodu. "Polícia nemá technické prostriedky na násilné otvorenie kapoty vozidla. V zmysle zákona k tomu nebola ani oprávnená," vysvetlila Katarína Kuzmoná z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne.

Mačiatko sa snažili dostať von niekoľko hodín, ale bezvýsledne. Po niekoľkých hodinách nakoniec policajti na miesto priviezli majiteľa auta. "Behom minúty otvoril kapotu a mačiatko tam už bolo uvarené zaživa," potvrdila Uríková.

Otázka pár minút

"Teplota bola taká vysoká, že to bola otázka niekoľkých minút," ozrejmil veterinár Milan Sarvaš. Veterinár mu už pomôcť nedokázal. Dobrovoľníčky tvrdia, že ak by policajti konali rýchlejšie, boli by mačiatko zachránili.

"Mali konať hneď, keď tam prišla prvýkrát hliadka. Nespojili sa s majiteľom, mali zachrániť život, potom riešiť škody na majetku," dodala Uríková.

"Občanom v takýchto prípadoch odporúčame obrátiť sa na linku 112, kde operátor po riadnom opísaní skutku rozhodne, koho na miesto vyšle," vysvetlila Kuzmová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy