Jasno
13°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Dramatická akcia v Petržalke: Mladé dievča chcelo skočiť z okna
Zdielať na

Dramatická akcia v Petržalke: Mladé dievča chcelo skočiť z okna

BRATISLAVA / Desiatky policajtov zažívali chvíle, z ktorých behá mráz po chrbte. Bojovať totiž museli o život mladej ženy.

​Len 24-ročná žena vyliezla na parapetu bytu na siedmom poschodí. Stačil by zlý pohyb či malá nepozornosť a všetko mohlo skončiť tragédiou.

"Na tom balkóne ležala z vonka, držala sa zábradlia a že chce vyskočiť jej mama hovorila, lebo tá sedela dole. Tak sme sa pýtali, že čo sa deje, no, že moja dcéra chce vyskočiť," uviedol jeden zo svedkov. Dráma však pokračovala ďalej. Žena sa po niekoľkých desiatkach minút rozhodla z parapety odísť. Po pol jednej popoludní na miesto dorazilo veľké množstvo policajtov. Dievča sa malo zabarikádovať vo svojom byte.

"Viaceré hliadky policajtov Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave V, Pohotovostnej motorizovanej jednotky, zásahovej jednotky Pohotovostného policajného útvaru ako aj dvaja policajní vyjednávači boli dnes krátko po 11.00 h vyslaní na Bosákovú ulicu," uviedol hovorca policajného zboru Michal Szeiff.

Začala sa tak veľká záchranná akcia. Na mieste boli policajti z elitných útvarov, ktorí sa chystali na rýchly zákrok. Žena totiž odmietala otvoriť svoje dvere a nikto tak nevedel čo sa v byte deje. Policajti sa tak rozdelili do viacerých skupín. Jedni sa zlanili z o poschodie vyššieho bytu, druhí s pomocou baranidla vnikli cez dvere. "Policajti na mieste vykonali potrebné úkony smerujúce k záchrane života a zdravia mladej ženy," dodal policajný hovorca Szeiff.

Krátko po 13.00 h mladé dievča previezli do sanitky. Záchranári transportovali 24-ročnú ženu v zlom emočnom stave do nemocnice na Antolskej ulici.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy