Jasno
13°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Smrteľná nehoda na ceste: Motocyklista po náraze spadol pred auto
Zdielať na

Smrteľná nehoda na ceste: Motocyklista po náraze spadol pred auto

ŽILINA / Český manželský pár dovolenkoval s vnúčatami na Liptove. Dnes vyrazili domov, no ich cestu im skrížil motorkár. Aj napriek snahe 74-ročného vodiča vyhnúť sa zrážke, nehoda si vyžiadala obeť. Motocyklista zraneniam žiaľ na mieste podľahol.

Motocyklista na mieste zraneniam podľahol

Vážna dopravná nehoda s tragickými následkami sa stala napoludnie a skomplikovala dopravu v celej Žiline. Motocyklista (37) smeroval do Žiliny na nadjazde zrejme nezvládol pravotočivú zákrutu. Vo Volve, ktoré išlo v protismere sedel starší manželský pár, s troma vnúčatami dovolenkovali na Liptove a vracali sa domov k Novému Jičínu

"Išli sme v kolóne, videl som že v protismere ide motocyklista a narazil do obrubníku," uviedol účastník dopravnej nehody Vladimír. Vladimír pevne chytil volant, ešte dúfal, že sa motorkárovi podarí stroj vyrovnať, no nestalo sa. S motorkou podľa jeho slov opäť narazil do vyvýšeného obrubníka a následne ho vymrštilo do protismeru. "Letel vzduchom, tam prerazil dopravnú značku a spadol medzi moje auto a auto ktoré išlo predo mnou," dodal Vladimír. Vladimír (74) ešte strhol volant, no tomu, aby motorkár skončil pod jeho kolesami nedokázal zabrániť. Na obraz, ktorý mal pred očami nezabudne do konca života. Otrasená bola aj jeho manželka.

V Žiline sa tvorili dlhé kolóny

"Strašne zlý pocit to bol, aj keď som sa to snažil strhnúť, to už bol pod autom, to už sa nedalo vôbec nič robiť," povedal Vladimír. "Vodič motocykla utrpel pri nehode zranenia, ktorým žiaľ na mieste podľahol. U vodiča vozidla dychovou skúškou zistený alkohol nebol," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ Zuzana Šefčíková. Na hlavnom ťahu, ale aj v celej Žiline sa krátko po nehode začali tvoriť dlhé kolóny. Policajti usmerňovali dopravu a snažili sa tragickú nehodu zdokumentovať čo najskôr. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy