Jasno
17°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
Muža privalilo auto. Vážne zraneného ho odviezli leteckí záchranári
Zdielať na

Muža privalilo auto. Vážne zraneného ho odviezli leteckí záchranári

PRIBENÍK / Veľké nešťastie na východe Slovenska. Štyridsaťročného muža privalilo v obci Pribeník osobné vozidlo, ktoré sa zrejme zošmyklo zo zdviháku. Na pomoc mu pribehli miestni obyvatelia, ktorým sa ho podarilo spod auta vyslobodiť. Vo vážnom stave ho leteckí záchranári transportovali do Košíc.

​Muž si v garáži chcel opraviť auto

Nešťastie sa stalo na pozemku rodinného domu, kde prišiel muž spolu so svojou rodinou. Podľa susedov v ňom ale nebýva. "Neviem o nich nič, pretože ich nepoznám. Sú mladí, po prvý raz tu prišli," uviedla miestna obyvateľka. Muž si chcel v garáži opraviť staršie auto. Nadvihol ho zdvihákom a ľahol si pod neho. Zrejme ho však zle upevnil a vozidlo ho privalilo.

"To sa nemôže takto v tme, v garáži. Mal si to vyzdvihnúť, ale viac na istotu. Bol sám, na neho to spadlo a čo mal robiť," dodala obyvateľka Pribeníku. Bezvládneho muža objavila pod autom jeho žena, ktorá ihneď utekala pre pomoc. Ešte pred príchodom záchranných zložiek sa vozidlo podarilo nadvihnúť miestnym chlapom. "Museli zdvihnúť auto, aby ho mohli vytiahnuť, lebo on skoro nedýchal. Ona bola hrozne z toho šokovaná a vystrašená, že zomrie. Aj dieťa," uviedla obyvateľka.

Na pomoc prileteli aj leteckí záchranári

"Auto bolo zamknuté, museli sme rozbiť bočné sklo, aby sme mohli uvoľniť ručnú brzdu a vybrať rýchlosť. Auto sme vytlačili z garáže, aby sme sa dostali lepšie k zranenej osobe," informoval veliteľ zásahu Hasičského a záchranárskeho zboru Kráľovský Chlmec Otto Kišš. Podľa susedov bol muž po nehode v bezvedomí. Na pomoc mu prileteli aj leteckí záchranári. "Po napojení na monitor vitálnych funkcií bol s vážnym úrazom hrudníka a hlavy v umelom spánku letecky transportovaný na Kliniku úrazovej chirurgie do Košíc," dodala hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková. Podľa informácii TV JOJ je zranený muž hospitalizovaný na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny. Jeho zdravotný stav je aj naďalej vážny.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy