Jasno
11°
Bratislava
Natália
6.10.2024
Prípad študentky Sone: Nová svedkyňa tvrdí, že Ivo pri únose nebol nepríčetný
Zdielať na

Prípad študentky Sone: Nová svedkyňa tvrdí, že Ivo pri únose nebol nepríčetný

BRATISLAVA / Všetko môže byť nakoniec úplne inak. V prípade unesenej študentky Sone sa ozvala možno kľúčová svedkyňa. Tá tvrdí, že sa s bývalým záchranárom náhodne stretla v čase, keď Ivo mladé dievča uniesol a mal ju vo svojej moci. Žena tvrdí, že únosca nepríčetný určite nebol. Pripomeňme, že trestné stíhanie bolo zastavené, pretože podľa znalkyne v čase únosu nevedel čo robí. Namiesto väzenia, je tak na psychiatrii.

​Bol 10. september 2023, keď dnes už bývalý záchranár Ivo uniesol mladú vysokoškoláčku Soňu. Pár metrov od jej domu jej pichol sedatíva a naložil do auta. V byte ju držal 25 hodín. Postupne ju dávkoval liekmi a na druhý deň ju vyhodil z auta pred nemocnicou v Petržalke. Polícia prípad vyšetrovala ako znásilnenie. 

Po 8 mesiacoch od začiatku vyšetrovania nastal obrovský zvrat. Trestné stíhanie bývalého záchranára zastavili. Mohol za to posudok od znalkyne z oblasti psychiatrie.

"V čase skutku nebol schopný zvládnuť svoje konanie, nebol schopný rozpoznať následky svojho konania. V tom čase mal byť nepríčetný podľa záverov znaleckého posudku," uviedla prokurátorka Soňa Juríčková. 

Na miesto basy tak smeroval do Pezinka na psychiatriu, kam ho poslala sudkyňa. Stalo sa tak aj napriek listu, ktorý súdu adresovali lekári z Ružinovskej nemocnice, ktorým sa zdal byť Ivo úplne v poriadku. Rovnaký názor má aj znalec, ktorý sa na žiadosť Sone pozrel na vypracovaný posudok od psychiatričky. S jeho závermi nesúhlasí.

"Budeme žiadať, aby bolo doplnené znalecké dokazovanie. Pokúsime sa zvrátiť zastavenie trestného stíhania," informoval pred časom splnomocnenec študentky JUDr. Ondrej Urban.

V kauze nastal ďalší zvrat

Advokátovi mladého dievčaťa sa ozvala svedkyňa a je pripravená vypovedať. "Po jej vypočutí by sa vec za mňa mala dostať späť na súd a nemala by zostať v prípravnom konaní," osvetlil Urban.

Žena tvrdí, že Ivo v žiadnom prípade nebol nepríčetný. V čase, keď uniesol Soňu a mal ju vo svojej moci, sa s ním náhodne stretla zoči voči a komunikovala s ním. Stalo sa tak v centre hlavného mesta. Z ich stretnutia poznáme viacero detailov, no pre jej bezpečnosť ich zverejňovať nebudeme.

"To by vlastne dokazovalo, že v tom čase táto svedkyňa, jej výpoveďou ak by sa zrealizovalo, tak by dokazovala, že ten páchateľ bol príčetný," pokračoval advokát poškodenej. Všetky tieto nové skutočnosti advokát poslal na súd, krajskú prokuratúru, ktorá prípad dozoruje a rovnako aj na generálnu prokuratúru, kde chcú budúci týždeň podať známu 363.

"My chceme len spravodlivosť, my chceme aby sa to dostalo na súd, aby sa dopočuli znalci a bol vykonaný tento kľúčový dôkaz," uzatvoril Urban. Rodina so Soňou veria, že sa tak stane.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy