Jasno
13°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Policajt predával drogy priamo pod oknami policajnej budovy
Zdielať na

Policajt predával drogy priamo pod oknami policajnej budovy

POPRAD / Policajt spod Tatier predával drogy hneď vedľa policajnej budovy. Nelegálny biznis mu prekazili kolegovia ešte vlani v decembri. Úrad inšpekčnej služby teraz vyšetrovanie tohto prípadu uzavrel.

​Skriňa plná marihuany, a to priamo v policajnej kancelárii. Informatik predával drogy rovno pod oknami svojich kolegov. Na parkovisku vedľa obvodného oddelenia pracoval v kancelárii v tej istej budove Okresného riaditeľstva v Poprade. Popradskí kolegovia spolu s Úradom inšpekčnej služby, ale v decembri minulého roka zasiahli, a to v momente, ako záujemcom predával marihuanu.

Nasledovalo zadržanie, prehliadky a odchod do väzby. Úrad inšpekčnej služby po takmer siedmich mesiacoch tento prípad uzavrel. Obvinenie 43-ročného Adriána z drogovej trestnej činnosti stále trvá, no úrad už podal aj návrh na obžalobu. Policajný informatik mal marihuanu nielen v kancelárskej skrini, vo fľašiach, ale aj v aute a doma vo vreciach. Jeho kolegovia drogu zaistili.

"Podľa vyšetrovateľa Úradu inšpekčnej služby mal predávať drogy priamo pri budove Policajného zboru. Podľa našich zistení išlo o marihuanu a ak by túto marihuanu predal na čiernom trhu, tak by mohol zarobiť viac ako 16-tisíc eur, pretože zaistené množstvo bolo okolo 800 gramov a bolo by možné z neho vyrobiť asi 12-tisíc dávok. Policajtovi môže hroziť trest odňatia slobody na 3 až 12 rokov," uviedla hovorkyňa Úradu inšpekčnej služby Andrea Dobiášová.

Policajného informatika pred odhalením nelegálneho obchodu tak neubránila ani služobná uniforma. Takto sa rozlúčil s kariérou v policajnom zbore. Teraz ho čaká súdny proces.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy