Jasno
17°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
Dramatický pokus o krádež: Muž sa SBS-károvi vyhrážal s nožom v ruke
Zdielať na

Dramatický pokus o krádež: Muž sa SBS-károvi vyhrážal s nožom v ruke

BYTČA / Žilinský okresný sudca rozhodoval o tom, či pôjde do väzby 28-ročný muž, ktorý sa vyhrážal SBS-károvi s nožom v ruke. Mladý muž čelí pritom obvineniu za zločin krádeže. Predtým si totiž neoprávnene zobral tovar z predajne.

SBS-kár sa ho snažil zastaviť

Libor z Bratislavy podľa polície zobral potraviny v obchodnom dome v Bytči bez toho, aby ich zaplatil. Všimol si to SBS-kár, ktorý sa ho snažil zastaviť. "Pri odchode z prevádzky bol vyzvaný pracovníkom bezpečnostnej služby, aby zostal na mieste a tovar vrátil," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ Žilina Zuzana Šefčíková. Podľa obvinenia Libor na to zareagoval tak, že vytiahol nôž a SBS-károvi pohrozil, že ak ho nepustí von, ostrú zbraň použije proti nemu. 

Hrozí mu až desať rokov za mrežami

"Rozvážnym prístupom pracovníka SBS nedošlo ku gradácii situácie a po včasnom príchode policajne hliadky bol muž zadržaný," uviedla Šefčíková. Mladý Bratislavčan sa teda postavil pred sudcu pre prípravné konanie. "Vyšetrovateľ ho obvinil za zločin krádeže, spracoval podnet na väzobné stíhanie," dodala Šefčíková."Bol vzatý do väzby, lebo by mohol pokračovať v trestnej činnosti, väzba nebola nahradená probačným dohľadom," informoval hovorca Krajského súdu Žilina Jozef Michňa. Liborovi hrozí väzenie až na desať rokov. "Rozhodnutie o väzbe nie je právoplatné," ukončil Michňa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy