Jasno
13°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Vážna nehoda spôsobila výpadok elektriny: Mladý vodič precenil svoje sily
Zdielať na

Vážna nehoda spôsobila výpadok elektriny: Mladý vodič precenil svoje sily

NEMCE / Vážna nehoda v obci Nemce pri Banskej Bystrici. Partia mladíkov sedela v aute, ktoré po šmyku skončilo v priekope. Hasiči so záchranármi ošetrovali všetkých štyroch mužov, jedného museli zo zdemolovaného auta vytiahnuť. Po nehode bola ulica bez prúdu - auto totiž poškodilo elektrický stĺp.

​Príčinou bola rýchla jazda a búrka

Banskobystrickým okresom sa v piatok (12.7.) večer prehnala búrka a na cestách boli veľké mláky. Mladý vodič, ktorý havaroval v Nemciach zrejme precenil svoje sily. Išiel rýchlejšie ako mal a dostal šmyk. "Vodič neprispôsobil rýchlosť jazdy stavu a povahe vozovky a svojim schopnostiam," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ Banská Bystrica Mária Faltániová.

Rodinné domy zostali bez elektriny

Auto narazilo do betónového elektrického stĺpa a skončilo v strmom zráze. Okrem vodiča v ňom sedeli aj jeho traja kamaráti. Všetkým pomáhali záchranári s hasičmi. "Pri nehode došlo k poraneniu štyroch osôb, tri osoby boli mimo vozidla, jedna osoba zranená sedela za vodičom," uviedol Zdenko Chaban z Hasičského a záchranárskeho zboru Banská Bystrica. Zranených odviezli sanitkami do banskobystrickej nemocnice. Rodinné domy v ulici, kde sa nehoda stala ale zostali bez elektriny.

"Doma som bola a zrazu vyhodilo elektriku, tak som sa išla pozrieť na balkón," povedala obyvateľka obce. Vodič sa neplánovane postaral o prácu pre elektrikárov. Tí museli prísť v noci odstraňovať poruchu. "Alkohol u vodiča zistený nebol. dopravná nehoda je v štádiu objasňovanie," dodala Faltániová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy