Jasno
13°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Osudná prechádzka: Ženu zrazili na rýchlostnej ceste
Zdielať na

Osudná prechádzka: Ženu zrazili na rýchlostnej ceste

NITRA / 44-ročná žena kráčala po rýchlostnej ceste R1, čo sa jej stalo osudným. Nehoda sa stala nadránom v Nitre. Osobné auto, ktoré chodkyňu zrazilo, šoféroval príslušník Zboru väzenskej a justičnej stráže. V úseku, kde k zrážke došlo nemala ale chodkyňa čo robiť.

K zrážke došlo ráno okolo 4.00 h, žena sa z ničoho nič objavila na ceste. Na sebe mala navyše aj tmavé oblečenie. Monika (44) si zrejme chcela skrátiť cestu a na začiatku obchvatu Nitry smerom na Topoľčany preliezla zvodidlá a vošla na vozovku. V tej chvíli tadiaľ prechádzalo osobné auto, ktoré riadil 35-ročný vodič.

"V Nitre na rýchlostnej ceste R1 zrazil príslušník Zboru väzenskej a justičnej stráže v čase osobného voľna chodkyňu," informovala hovorkyňa Úradu inšpekčnej služby Andrea Dobiášová. Telo ženy zostalo ležať na kraji cesty, vodič zastavil po niekoľkých metroch a išiel sa pozrieť čo sa udialo. Vonku bola v čas zrážky ešte tma.

Keď vodič zistil, že zrazil chodkyňu na miesto okamžite zavolal pomoc, smerovali tam záchranári ako aj policajti. "Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby vyslalo nadránom k zrazenej chodkyni v Nitre jednu ambulanciu rýchlej lekárskej pomoci. Lekár na mieste konštatoval úmrtie 44-ročnej ženy," uviedol zástupca hovorkyne OSZZS Richard Bolješik.

Policajti na mieste dokumentovali stopy, prípad napokon prevzala inšpekcia ministerstva vnútra. Žena, vošla na rýchlostnú cestu, čo ju stálo život, zhruba 60 metrov od miesta zrážky je pritom most pre chodcov. Dychová skúška bola u vodiča negatívna. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy