Jasno
17°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
Elektrický skrat spôsobil požiar strechy
Zdielať na

Elektrický skrat spôsobil požiar strechy

DUBOVÉ / Pravdepodobne elektrický skrat spôsobil požiar strechy rodinného domu v obci Dubové. Kedysi bola pritom v chalupe pekáreň. Dedinou sa šíril hustý čierny dym. Okrem hasičov pomáhali aj domáci, ktorých solidarita by mohla byť príkladom.

"Bola som v kuchyni počula som krik, také praskanie zbadala som susedu, bola pred domom, plakala, zo strešného okna im išiel dym, už som vedela čo sa deje," povedala suseda Martina. "Ja už som to videl, keď som vyšiel z domu, že ide veľký čierny dym a kontaktoval ma sused odtiaľto, že horí," uviedol veliteľ Dobrovoľného hasičského zboru Ľuboš Kučera.

Plamene sa zakrátko rozšírili na celú strechu. Oheň sa po presušených drevených trámoch šíril veľmi rýchlo. "Pri našom príchode bola v plameňoch celá strešná konštrukcia, zasahovali jednotky z Turčianskych Teplíc a DHZO Dubové zasahovali sme aj s výškovou technikou," informoval veliteľ zásahu HaZZ Andrej Babiš.

Kedysi bola v chalupe pekáreň. Teraz v ňom býva Alžbeta spolu s partnerom. Snažili sa dom opraviť a skrášliť, teraz o strechu nad hlavou prišli. "Čo mám robiť, čo sa dá zachránime, opravíme strechu, zadĺžime sa," uviedla poškodená Alžbeta.

Pri rozsiahlom požiari zasahovalo dovedna 16 hasičov, tí sa v týchto vysokých teplotách museli, každých 10-15 minút, na streche striedať. Solidarita obyvateľov obce sa prejavila naplno, pomáhal kto mohol. "Hneď sme im dali vodu ktorú sme mali doma, doniesli sme im aj nealko pivko, aby mohli uhasiť smäd," spomenula obyvateľka Martina. Po uhasení požiaru hasiči strešnú konštrukciu rozoberali a dohášali skryté ohniská.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy