Jasno
18°
Bratislava
Filip
23.8.2024
EXKLUZÍVNE ZÁBERY: Takto vyzerala policajná naháňačka v Tomášove
Zdielať na

EXKLUZÍVNE ZÁBERY: Takto vyzerala policajná naháňačka v Tomášove

TOMÁŠOV / Policajná naháňačka skončila katastrofou. 49-ročný muž unikal policajtom niekoľko kilometrov medzi Bratislavou a obcou Tomášovo. Zastavil ho až náraz do áut vedľa materskej škôlky.

Šesť zdemolovaných áut, sedem zranených a kryštalická látka v aute. 49-ročný muž na Passate spôsobil v malej obci Tomášov totálnu spúšť po tom, čo sa ho snažili zastaviť pohotovostné motorizované jednotky v Bratislave. Ich znamenia ignoroval a tak sa začala policajná naháňačka.

"Ja som videla to čierne auto, keď ho policajti naháňali pred kaštieľom. Išiel asi 150km za hodinu. To bola sekunda, čo sa to mihlo predo mnou," osvetlila svedkyňa. 

TV JOJ má k dispozícii aj kamerový záznam z naháňačky na neďalekej križovatke. Zábery ukazujú ako týmto miestom prešli dvakrát. Auto muža, ktorého policajti prenasledovali skončilo na streche. Šťastím bolo, že v tom čase cez priechody pre chodcov nikto neprechádzal. Na miesto dorazil aj policajný prezident či viceprezidenti.

"Dnes, v čase približne 9:30, došlo k prenasledovaniu motorového vozidla Volkswagen Passat, hliadkou Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave, z Bratislavy smerom na obec Tomášov. V obci Tomášov došlo k stretu tohto prenasledovaného vozidla s ďalšími dvomi motorovými vozidlami. Policajti účasť na tej dopravnej nehode nemali," uviedol zástupca krajského policajného riaditeľa Milan Pilip

Čo bolo dôvodom prenasledovania je zatiaľ v štádiu šetrenia. "Poškodené boli tri vozidlá, ktoré boli v jazde a dve vozidlá odparkované. Celkovo bolo zranených sedem účastníkov. Rozsah zranení zatiaľ neviem," pokračoval Pilip. K stavu prenasledovaného sa zástupca taktiež nevedel vyjadriť.

Na mieste pristál aj záchranársky vrtuľník

Muža z prevráteného čierneho auta previezol vrtuľník do bratislavskej nemocnice na Kramároch. Mal byť na umelej pľúcnej ventilácii. Ostatných si prevzali pozemní záchranári. S rôznymi poraneniami ich previezli do bratislavských nemocníc. 

Hororové chvíle zažívala aj pani, ktorej neter s manželom sedeli v jednom z áut. Náraz len počula a tak okamžite dobehla na miesto. "Červené auto išlo z Malinova, lebo to je moja neter s manželom. Jej manžela zobrala sanitka mal rozbitú hlavu a ževraj ho oživovali a neter je ešte stále tu," priblížila svedkyňa nehody.

"Do bratislavských nemocníc boli prevezení aj 52-ročný muž s polytraumou, 46-ročná žena s viacerými poraneniami tela, 25-ročná žena s úrazom hlavy, 29-ročný muž s poranením hrudníka a 48-ročný muž s poranením bedra, stehna a predkolenia. Transportovaná bola aj maloletá pacientka s poranením ramena a pleca," informovala hovorkyňa operačného strediska ZZS Petra Klimešová.

Policajti sa snažili zrážke vyhnúť, auto tak stočili a skončili v strede námestia. Nikto z nich sa však nezranil. Policajti na mieste zistili, že muž šoféroval bez vodičského preukazu. Navyše mu v aute našli niekoľko skladačiek s kryštalickou látkou, ktorá poputuje na expertízu. Čo bolo presnou príčinou budú ešte policajti zisťovať. Dopomôcť by mohli aj záznamy z kamier, ktoré sa nachádzajú v okolí.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy