Polojasno
22°
Bratislava
Tichomír
22.8.2024
Chatovú pohodu narušila tragédia: Mladík vypadol z okna chaty
Zdielať na

Chatovú pohodu narušila tragédia: Mladík vypadol z okna chaty

BANSKÁ BYSTRICA / Tragédia pri Banskej Bystrici. V chatovej oblasti nad Tajovom prišiel o život 24-ročný muž. Podľa svedkov mal vypadnúť z okna na poschodí chaty, kde bol s partiou. Oživovať sa ho pokúšali privolaní záchranári, žiaľ zraneniam podľahol. Okolnosti nešťastia vyšetruje polícia.

​Kamaráti sa mu snažili pomôcť

Nešťastie sa stalo na chate v Tajove, kde trávila partia mladých ľudí víkend. Chatovú pohodu náhle narušila tragédia. Mladík mal nešťastne vypadnúť z okna chaty na poschodí, mohlo ísť o zhruba šesť metrovú výšku. "Bolo nájdené na terase chaty telo muža bez známok života," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ Banská Bystrica Mária Faltániová.

Kamaráti mladého muža sa mu snažili pomôcť, na miesto prišli záchranári z Banskej Bystrice, žiaľ mladý život sa už zachrániť nepodarilo. Pád z niekoľko metrovej výšky skončil fatálne. "Neviem, čo sa presne stalo, od rána tu vidíme veľa policajných áut, aj záchranári tu boli a niekoho oživovali," povedal svedok tragédie. Úlohu pritom mohol zohrať alkohol, podľa svedkov sa na chate popíjalo.

Dôležité budú hlavne výpovede svedkov

Čo presne pádu z okna predchádzalo tak to bude zisťovať polícia. "Nariadená bola súdna pitva a vyšetrovanie ďalej pokračuje," uviedla Faltániová. Mladík údajne krátko pred tragédiou nebol v izbe sám. Dôležité tak budú výpovede svedkov, ktorí budú vedieť vyšetrovateľovi opísať čo sa na chate odohralo. Isté je, že oslava partie mladých ľudí skončila zbytočnou smrťou. "Polícia v Banskej Bytrici začala trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," ukončila Faltániová

Súvisiace články

Najčítanejšie správy