Skoro jasno
24°
Bratislava
Tichomír
22.8.2024
Slnečný deň pri vode sa zmenil na boj o život
Zdielať na

Slnečný deň pri vode sa zmenil na boj o život

IŽKOVCE / Záchranné zložky od včera pátrajú po 18-ročnom Júliusovi. Otec dvoch malých detí zmizol pod hladinou rieky Laborec v katastri obce Ižkovce. Topiaceho sa mladíka sa snažila zachrániť jeho manželka, aj kamaráti. Žiaľ, bolo to nad ich sily.

Partia ľudí sa slnečný deň rozhodla tráviť pri vode. Pre Júliusa sa kúpanie zmenilo na boj o život. Zrejme precenil svoje sily a na breh sa už nevrátil. "Vedel plávať, ale už nevládal. Pod hladinou sa stratil, stiahlo ho. Nejaké kŕče, alebo neviem čo dostal a stiahlo ho dole," povedal svokor nezvestného mladíka.

"Jednotka z okresného riaditeľstva Michalovce bola privolaná na záchranu topiacej sa osoby na vodnom toku Laborec." uviedol veliteľ zásahu HAZZ Peter Šimko. Podľa svedkov sa 18-ročný mladík náhle stratil pod hladinou rieky a viac sa nevynoril. Jeho manželka a kamaráti za ním okamžite skočili do vody.

"Moja dcéra skočila za ním, lebo jej kričal, že nevládze, aby išla za ním. Ona išla, ale jeho stiahlo pod vodu a ani ona už nevládala. Išla pod vodu, hľadala ho, ale už nebol," priblížil svokor. Podľa svedkov sa mladík stratil v miestach, kde voda dosahuje hĺbku až 10 metrov. Hasiči prišli na miesto aj s člnom, no pátraciu akciu napokon museli ukončiť.

"Vzhľadom na nízku hladinu vodného toku nebolo možné spustiť plavidlo na vodný tok. Z tohto dôvodu boli pátracie práce zastavené," pokračoval Šimko. "Aj napriek snahe všetkých zúčastnených zložiek policajného zboru i hasičského a záchranného zboru sa osobu nájsť nepodarilo," informovala hovorkyňa KR PZ Lenka Ivanová.

Po 18-ročnom Júliusovi budú záchranné zložky pátrať aj v najbližších dňoch.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy