Zatiahnuté
10°
Bratislava
Mária
12.9.2024
Hasiči našli v byte mŕtvu ženu. Príčinou úmrtia bola pravdepodobne cigareta
Zdielať na

Hasiči našli v byte mŕtvu ženu. Príčinou úmrtia bola pravdepodobne cigareta

MEDZANY / Po požiari v bytovom dome v dedine na východe Slovenska bola v byte nájdená žena bez známok života. K požiaru v byte došlo za zatiaľ nejasných okolností. Plamene sa podarilo uhasiť miestnym obyvateľom už pred príchodom hasičov. Dym bol taký hustý, že obyvatelia si pri prvom vstúpení do bytu ani nevšimli, že na posteli leží suseda.

Obyvateľov vystrašil hustý dym

"Mne len sused zaklopal, že na chodbe je dym a že tam v izbe horí," povedala obyvateľka bytového domu. Horieť začalo v jednej z izieb v jednej z bytových jednotiek. Obyvateľov susedných bytov vystrašil hustý dym, ktorý vychádzal spoza okien a dverí. Požiar sa podarilo uhasiť obyvateľom bytovky ešte do príchodu hasičov. Dym bol taký hustý, že až potom si všimli susedu na posteli.

"Požiar, ktorý vznikol v jednom z bytov, sa obyvateľom bytového domu podarilo do príchodu hasičskej jednotky uhasiť práškovým hasiacim prístrojom. Zasahujúci hasiči odvetrali a skontrolovali ostatné bytové jednotky v bytovom dome," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove Miroslava Knišová.

Hasiči zasahovali v dýchacích prístrojoch

"Nedalo sa ani dýchať, sme nemohli a ani ju nevideli na posteli, že leží," doplnila obyvateľka a ďalšia pokračovala: "všetkých nás poslali vonku, lebo to sa nedalo dýchať, Chodili len dovnútra, čo ľudia povybehovali s uterákmi na ústach." Na mieste udalosti zasahovalo deväť príslušníkov z dvoch hasičských staníc a to z Prešova a Sabinova. Príčina nateraz nie je známa. Jednou z možných predbežných príčin je aj neuhasená cigareta.

"Počas zásahu hasiči zasahovali v autonómnych dýchacích prístrojoch. Na mieste udalosti bol prítomný aj zisťovateľ príčin vzniku požiaru," uzavrela Knišová. "Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru Veľký Šariš začal vo veci trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," vydalo stanovisko Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Prešove.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy