Polojasno
16°
Bratislava
Eugénia
18.9.2024
Blesk zasiahol stodolu uprostred dediny. Zostali po nej len obvodové múry
Zdielať na

Blesk zasiahol stodolu uprostred dediny. Zostali po nej len obvodové múry

BREZOVIČKA / V Brezovičke na východe Slovenska zasahovali hasiči. Po údere blesku tam začala horieť stodola. Vďaka rýchlemu zásahu hasičov sa požiar nerozšíril na okolité domy. Blesk trafil do stodoly napriek tomu, že v okolí sú aj vyššie stavby, vrátane kostola.

​​"My sme išli von a už zrazu bol oheň," povedala majiteľka stodoly Agnesa Hudyová. Stalo sa to skoro ráno. Dedinami v okolí Lipian sa prehnala silná búrka, ktorú sprevádzali okrem lejaku aj hromy a blesky. Jeden z nich trafil stodolu uprostred dediny. "Ľudia nám prichádzali na pomoc," dodala Hudyová. Na pomoc prišli nielen dobrovoľní ale aj profesionálni hasiči.

"K požiaru hospodárskej budovy v obci Brezovička boli povolaní posádka z hasičskej stanice Lipany, Sabinov a 2 posádky dobrovoľných hasičov Brezovička aj Lipany," objasnil veliteľ zásahu HaZZ Lipany Erik Roba. 

Zo stodoly ostalo len to, čo bolo z kameňa - obvodové múry. Strecha a seno, ktoré bolo vo vnútri, ľahlo popolom. Vďaka všímavosti ľudí a rýchlemu zásahu hasičov sa podarilo zabrániť tomu, aby sa požiar rozšíril na okolité obydlia. "Na mieste zásahu bola ošetrená jedna osoba," uviedol veliteľ zásahu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy