Oblačno
Bratislava
Eliška
7.10.2024
Alkohol za volantom: Opití vodiči spôsobili dve vážne nehody na rovnakom mieste
Zdielať na

Alkohol za volantom: Opití vodiči spôsobili dve vážne nehody na rovnakom mieste

ZEMPLÍNSKE HÁMRE / S dva a pol promile si sadol za volant a čelne vrazil do vozidla, ktoré šoféroval otec dvoch detí. Spôsobil mu ťažkú ujmu na zdraví a spolu so synom a dcérou ich previezli do nemocnice. Päťdesiattriročného vodiča už obvinili z dvoch trestných činov a sudca ho poslal do väzby. Prešli sotva dva dni a na rovnakom mieste sa stala nehoda opäť - ďalší pod vplyvom alkoholu zrazil cyklistu. A to ale stále nie je všetko.

​Dvoch ľudí zakliesnených v aute museli vyslobodiť hasiči

Záchranári previezli do nemocnice dovedna štyroch zranených. Otec dvoch detí utrpel podľa polície ťažké zranenia. Taká je bilancia nehody, ku ktorej došlo pred pár dňami na ceste medzi Sninou a obcou Zemplínske Hámre. A toto je vodič, ktorý si za volant auta sadol, hoci nebol triezvy. "Vykonaním dychových skúšok bol u jedného z vodičov zistený pozitívny výsledok, ktorý presiahol hodnotu 2,5 promile," informoval vedúci oddelenia komunikácie a prevencie Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Štefan Pecuch.

Vodiča v týchto dňoch policajti obvinili z dvoch trestných činov, a to ublíženie na zdraví a ohrozenie pod vplyvom návykovej látky. Výška škôd presiahla sumu desaťtisíc eur. Pre účely trestného konania boli vozidlá po dopravnej nehode zaistené a obvineného 53-ročného muža poslal sudca do väzby. "Z dôvodnej obavy, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti. Rozhodnutie Okresného súdu Humenné nie je právoplatné, obvinený si ponechal lehotu na podanie opravného prostriedku," opísala Ivana Petrufová, hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji.

Osobné vozidlo s motocyklistom

O dva dni neskôr, na rovnakej ceste došlo znova k dopravnej nehoda a znova úradoval alkohol. Vo večerných hodinách sa tam zrazilo osobné vozidlo s motocyklistom. Vodič auta navyše z miesta nehody ušiel. "Osobné motorové vozidlo a následnej aj jeho 19-ročný vodič boli po polnoci pohotovostnou motorizovanou jednotkou Policajného zboru Prešov vypátraní v meste Snina, pričom výsledok dychovej skúške u vodiča presiahol hodnotu 1 promile," povedal vedúci oddelenia komunikácie a prevencie Krajského riaditeľstva Policajného zboru Prešov Štefan Pecuch. Odhadovaná škoda na vozidlách je 3500 eur. Mladý vodič už čelí obvineniu z trestného činu ublíženie na zdraví. Hoci ide o rovnú cestu, podľa miestnych sa na nej nehody stávajú často, keďže vodiči zvyknú poriadne šliapnuť na plyn.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy