Oblačno
Bratislava
Eliška
7.10.2024
Začalo trestné stíhanie v súvislosti s dopravnou nehodou v Tomášove
Zdielať na

Začalo trestné stíhanie v súvislosti s dopravnou nehodou v Tomášove

BRATISLAVA / V prípade policajnej naháňačky v obci Tomášov, ktorá sa skončila haváriou, už polícia začala trestné stíhanie. Štyridsaťštyriročný vodič, ktorý svojou zbesilou jazdou ohrozoval ľudí a unikal Pohotovostnej motorizovanej jednotke je naďalej v nemocnici. Po zrážke zostalo zdemolovaných až šesť vozidiel, sedem zranených ľudí, vrátane podozrivého muža, u ktorého v aute zaistili kryštalickú látku. Polícia začala trestné stíhanie vo veci zločinu všeobecného ohrozenia. Muž však bude stíhaný aj pre drogy.

"Zo strany vyšetrovateľa Odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave po vykonaní potrebných úkonov začaté trestné stíhanie vo veci zločinu všeobecného ohrozenia, nakoľko konaním konkrétnej osoby došlo k vydaniu minimálne siedmich ľudí do nebezpečenstva smrti alebo ťažkej ujmy na zdraví, alebo cudzieho majetku do nebezpečenstva škody veľkého rozsahu," priblížil Szeiff. Zároveň spôsobil týmto osobám viaceré zranenia rôzneho rozsahu ako aj majetkovú škodu, dodal.

​Druhé trestné stíhanie začal vyšetrovateľ pre nájdenie priesvitných plastových vreciek s neznámou kryštalickou látkou v aute značky Volkswagen. "Vyšetrovanie zo strany bratislavskej krajskej kriminálky aj naďalej intenzívne pokračuje," skonštatoval Szeiff. Dopravnú nehodu v Tomášove spôsobil v nedeľu 14. júla 49-ročný muž, ktorý unikal pred policajnou hliadkou. Došlo k zrážke s dvomi vozidlami, v dôsledku ktorej poškodil ďalšie dve odstavené vozidlá. Pri nehode sa zranilo šesť ľudí, vodiča previezla s ťažkými zraneniami do nemocnice letecká záchranná služba.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy