Jasno
13°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Krádež v rodinnom dome rapera Rytmusa: Polícia obvinila dvoch cudzincov
Zdielať na

Krádež v rodinnom dome rapera Rytmusa: Polícia obvinila dvoch cudzincov

BRATISLAVA / Patrik Rytmus Vrbovský a jeho manželka Jasmina majú dôvod na radosť. Kriminálka odhalila zlodejov, ktorí im ukradli veci za takmer 90 tisíc eur. Do celebritného domu sa zlodeji vlámali na prelome roka. Nezastavil ich ani pes.

​Zlodej si deň pred novým rokom prišiel po šperky do domu Patrika Vrbovského a jeho Manželky Jasminy. Dvojica zlodejov mala všetko do detailov premyslené. Najprv si pri ich dome nainštalovali kameru a hudobníkovu rodinu si odsledovali. Keď neboli doma, jeden z dvojice preskočil plot a dostal sa do domu. Z neho si odniesol všetko cenné čo našiel, nezastavil ho ani pes. "Tam odcudzil väčšie množstvo šperkov, retiazok, náramkov, luxusných hodiniek, ale aj luxusný cestovný kufor. Týmto konaním spôsobil škodu v celkovej hodnote 88 050 eur," informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

Po siedmich mesiacoch, ale vyšetrovatelia prišli s dobrou správou. Zlodejov stotožnili. Sú zo zahraničia. "Chcem sa verejne poďakovať Slovenskej polícií, ktorá dolapila jedného z dvoch zlodejov," komentoval hudobník Patrik Vrbovský. "Vyšetrovateľ Policajného zboru vzniesol obvinenie zo zločinu krádeže spáchaného v súbehu s trestným činom porušovania domovej slobody spáchaného formou spolupáchateľstva 53-ročnému Akakimu P. a 46-ročnému Nikovi P. , obaja sú štátni príslušníci Gruzínska," dodal Szeiff.

Kým obvinený Niko je už vo väzbe za iné zločiny, Akakii Prokopchuk si zatiaľ užíva slobodu. Otázne je, v ktorej krajine sa ukrýva. Polícia, ale naňho vydala Európsky zatykač a bude ho chcieť postaviť pred naše súdy. "Nepodceňujte zabezpečenie domu, alebo bytu! Peace čaute," uzavrel Vrbovský . Ak dvojicu zahraničných zlodejov postavia pred súd hrozí im až desať rokov za mrežami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy