Jasno
24°
Bratislava
Nora
31.8.2024
Trojročné dieťa tragicky zomrelo v rozpálenom aute: Polícia začala trestné stíhanie
Zdielať na

Trojročné dieťa tragicky zomrelo v rozpálenom aute: Polícia začala trestné stíhanie

MARKUŠOVCE / V Markušovciach sa obyvatelia obce nedokážu zmieriť s tragickou udalosťou, ktorá sa stala ešte v pondelok 15. júla v tamojšej časti Jareček. Tri a pol ročné dievčatko sa malo počas horúceho dňa zatvoriť v rozpálenom aute a nedokázalo sa dostať von. Záchranári mu už pomôcť nedokázali.

Hrozná tragédia

Hrozná tragédia sa stala v miestnej časti Markušoviec, ktorej sa hovorí Jareček. Prvé správy hovorili o tom, že dievčatko nechali v aute rodičia. Rodina dieťaťa ale tvrdí, že do prehriateho auta sa dostalo samo. "Nezabudli ho v aute. Jeho mama ho hľadala. Možno že boli otvorené dvere a išlo dieťa dnu. Viete ako to je, štvorročné decko," povedal starý otec nebohej Ivanky Eduard Ščuka.

Ako dlho bolo 3,5-ročné dievčatko v aute, z ktorého ho vyslobodili, nevedno. Jej matka si vraj myslela, že dievčatko šlo k susedom. Tí mali na dvore malý bazén. Keď však zistila, že tam nie je, začala dievčatko hľadať. A hľadali aj príbuzní. Nakoniec ho našli v aute. "To je už ťažká vec. Nemôžu to zvládať, lebo sú v takej situácii, že to málo kto zvládne. Je to ťažká vec pre každého," povedal príbuzný František Pecha.

Obrovské memento

Starosta nám potvrdil, že toto je obrovské memento. Určite aj na to, aby sa v osade začala poriadna osveta. "Budeme musieť spraviť nejakú kampaň, aby aj občania v osade vedeli, že v tomto počasí, aké je to nebezpečné. Mať otvorené autá a deti kontrolovať," informoval starosta obce Markušovce Peter Fulla.

Polícia nám potvrdila, že aj napriek tomu, že záchranári sa dieťa pokúsili oživiť, zomrelo. "K tomuto úmrtiu došlo pravdepodobne z dôvodu nedostatočnej starostlivosti zo strany rodičov," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Košice Lenka Ivanová. Rodinní príbuzní s týmto názorom zo strany polície nesúhlasia. "Sú to najlepší ľudia, čo môžu existovať na svete. Tak sa starajú o deti, že málokto sa tak stará," dodal Pecha. Rodičia dievčatka v Markušovciach nežili. Prišli iba na návštevu z Veľkej Británie. Prázdniny sa však skončili mimoriadne tragicky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy