Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Ďalšia tragédia pri kúpaní: Dvaja 18-roční muži sa po skoku do vody už nevynorili
Zdielať na

Ďalšia tragédia pri kúpaní: Dvaja 18-roční muži sa po skoku do vody už nevynorili

SENEC / V stredu 17. júla o 14.41 hod došlo k tragédii na Slnečných jazerách v Senci. Podľa doterajších informácii sa skupina ľudí nachádzali na vodnom bicykli, z ktorého skočili dvaja mladí muži a už sa nevynorili. Informuje o tom Polícia Bratislavského kraja na sociálnych sieťach.

Záchranári ich už nevedeli zachrániť

Podľa informácií TV JOJ išlo o partiu kamarátov z Trnavy. Tí sa rozhodli užiť si prázdninový deň aj v Senci na jazerách. Na miesto okamžite privolali všetky záchranné zložky. Jedného z chlapcov sa podarilo vytiahnuť na breh. Vyslaní boli aj leteckí záchranári. Ani tí už ale mladíkovi nedokázali pomôcť. Do pátrania po druhom chlapcovi boli zapojení aj potápači z poriečneho oddelenia. Tým sa po niekoľkých hodinách podarilo nájsť aj telo druhého mladíka.

"Záchranársky vrtuľník z Bratislavy bol v stredu 17. júla popoludní vyslaný na pomoc k dvom mladým topiacim sa mužom. Potom čo sa podarilo prvého z vody vytiahnuť, už žiaľ, nejavil známky života, a lekár mohol na mieste konštatovať už len úmrtie," informovala hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková. 

"V prípade včerajšieho nálezu dvoch 18 ročných mužov bez známok života vo vodnej ploche Slnečných jazier poverený príslušník Okresného riaditeľstva policajného zboru v Senci začal trestné stíhanie v oboch prípadoch pre trestný čin usmrtenia," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ Bratislava Jana šimunková. Na mieste museli záchranári ošetrovať aj ich osemnásťročnú kamarátku, ktorá bola v ťažkom šoku. Presnú príčinu smrti u oboch mladíkov určí až súdna pitva.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy