Skoro jasno
13°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Žena pod vplyvom drog bodla manžela, s deťmi utiekla a havarovala. Sudkyňa jej určila trest
Zdielať na

Žena pod vplyvom drog bodla manžela, s deťmi utiekla a havarovala. Sudkyňa jej určila trest

KOŚICE / Radoslava svojho muža bodla po hádke nožom do hrudníka, potom sadla do auta a aj s deťmi po pár kilometroch havarovala. V krvi jej zistili alkohol ale aj pervitín. Sudkyňa mestského sudu jej vo štvrtok 18. júla vymerala trest.

​Obžalovaná všetko oľutovala

Obžalovaná Radoslava sa na prvom hlavnom pojednávaní ku všetkému priznala a zo slzami v očiach všetko oľutovala. Tvrdila tiež, že ju manžel predtým fyzicky týral. Všetko sa to stalo ešte v januári v jednom z bytov v košickej mestskej časti Šaca. Susedov vtedy zobudil o druhej ráno krik. "Krik, šramot, ale to bolo také bežné som myslel, že to odniekiaľ zvonku ide, že nebolo to také konkrétne odkiaľ by to šlo," uviedol 16.januára sused.

Po havárii sa vybrala s deťmi po štvorprúdovke k známym

Svojho muža bodla nožom do hrudníka po tom ako sa mali pohádať, po útoku nasadla do auta aj s dvomi deťmi a pod vplyvom alkoholu a pervitínu po pár kilometroch havarovala. Kľúče odhodila do trávy vedľa cesty a vydala sa po štvorprúdovke aj deťmi naspäť do Šace ku známym, kde ju policajti zadržali a krátko na to aj obvinili. "Košický policajný vyšetrovateľ 27-ročnú ženu obvinil zo zločinu ublíženia na zdraví," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ Košice Lenka Ivanová. Na prvom hlavnom pojednávaní sa ku všetkému priznala a so slzami v očiach sa manželovi ospravedlnila. "Prosím ťa, prepáč mi, že som ti ublížila. Je mi strašne ľúto všetko, čo som ti spôsobila," povedala obžalovaná Radoslava

Hrozilo jej až dvanásť rokov za mrežami

Obžalovanej spočiatku hrozilo až dvanásťročné väzenie, sudkyňa mestského súdu jej však trest znížila a to na tri roky a šesť mesiacov v najmiernejšom väzení. "Vzhľadom na to, že súd rozhodol vlastne znížením trestu o jednu tretinu, čo zákon ustanovuje, som sa nevyjadril, ponechal som si lehotu na podanie odvolania a po prejednaní veci dáme súdu vedieť, či sa stotožníme s rozsudkom so znižujúcim trestom alebo podáme odvolanie," uviedol okresný prokurátor Dušan Čislák. Obžalovaná bola s rozsudok spokojná, no to, či sa stane právoplatným ukážu až najbližšie dni.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy