Jasno
25°
Bratislava
Belo
3.9.2024
Nákladiak zdemoloval odstavené auto. Matka a syn prežili vďaka tejto šťastnej reakcii
Zdielať na

Nákladiak zdemoloval odstavené auto. Matka a syn prežili vďaka tejto šťastnej reakcii

NITRA / Vodička zastavila pre poruchu s autom na rýchlostnej ceste R1 pri Nitre a zakrátko do neho vrazilo nákladné auto. Šťastím bolo, že žena nečakala vo vozidle, zobrala aj päťročného syna a postavili sa za zvodidlá. Práve tým si zachránili život.

Vodička (44) prechádzala po rýchlostnej R1 v smere na Banskú Bystricu ráno po 5:00 hodine, no s vozidlom dostala defekt. V aute viezla vodička aj päťročného syna. Hneď, ako zistila, že sa niečo deje zastavila na krajnici a zavolala pomoc. Potom spolu s dieťaťom vystúpili z auta.

"Osobné vozidlo bolo pokazené odstavené na diaľnici a posádka prešla za zvodidlá, tým pádom spravila najlepšiu vec na svete čo mohla," hovorí Dominik Haringa z odťahovej služby.

Po zrážke zostalo úplne zdemolované

Po diaľnici totiž išlo nákladné auto, ktoré do odstaveného vozidla zozadu vrazilo. Silný náraz ho úplne zdemoloval. 51-ročný vodič si auto totiž všimol v poslednej chvíli. "Vodič nákladného vozidla sa pravdepodobne dostatočne nevenoval riadeniu vozidla a následne došlo k zrážke s odstaveným vozidlom," informovala Jana Šinková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre.

"Hasiči vykonali protipožiarne opatrenia a prostredníctvom absorpčnej látky očistili vozovku od uniknutých prevádzkových kvapalín," dodala Michaela Gundová z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru Nitra.

Ukážkový postup

Pri tejto zrážke sa našťastie nikto nezranil a to aj vďaka tomu, že vodička postupovala ukážkovo. "Keby sedeli ľudia v tom vozidle, tak sa určite jedná o fatálne následky," dokončil Haringa.

Z auta, v ktorom sa viezla matka so synčekom totiž zostali len kopy plechu. Skúsený riaditeľ odťahovej služby hovorí, že rýchlostné cesty sú v takýchto prípadoch nebezpečné. "Určite nech neváhajú a opustia vozidlo, lebo je to z hľadiska bezpečnosti tá najlepšia možnosť či je slnko či dážď," dodal Haringa.

Podľa polície vozidlo treba okamžite odstaviť pri kraji cesty, obliecť si reflexnú vestu, vystúpiť s celou posádkou z auta a na príchod polície počkať za zvodidlami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy