Jasno
17°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
Dráma za dverami: Syn ohrozoval matku nožom
Zdielať na

Dráma za dverami: Syn ohrozoval matku nožom

PREŠOV / Postaral sa jej o peklo na zemi. Syn na mamu vytiahol nôž, škrtil ju a vyhrážal sa, že ju zastrelí. V čase skutku bol pod vplyvom alkoholu. Vytriezvel za mrežami policajnej cely a nad svojím správaním sa môže zamýšľať v base. Sudca ho nekompromisne poslal za mreže väznice.

Zabitím sa jej vyhrážal opakovane, dokonca na matku aj fyzicky zaútočil. Začal ju škrtiť. Stalo sa to priamo za dverami ich spoločnej domácnosti. Syn si matku zavolal do kuchyne a potom začalo peklo.

Keď žena povedala, že chce ísť na toaletu, syn jej to síce dovolil, no povedal, že ak sa do dvoch minút nevráti, tak ju zabije a počas toho stál pri toalete a pozeral na ňu. Znova ju chytil okolo krku a priložil jej prst k spánku s tým, že ju zastreli. S nožom v ruke búchal po stola a kričal, že ju zabije. "K zraneniu ženy pri tomto incidente nedošlo, no konanie muža u nej vzbudilo strach o život," uviedla hovorkyňa KR PZ Jana Ligdayová.

Počas útoku bol muž pod vplyvom alkoholu a to podľa psychologičky zohráva veľkú roku

"Aj agresívne tendencie, ktoré vieme v normálnom stave kontrolovať, sa stávajú nekontrolovateľné a dostávajú voľný priebeh. A potom reagujeme inštinktívne, pudovo. To, čo nás robí ľuďmi, ide do úzadia," osvetlila psychologička Katarína Murniková.

"Muž bol policajnou hliadkou obmedzený na osobnej slobode," informovala Ligdayová. Zo skutku sudca muža uznal za vinného. Za kruté správanie voči mamu ho posiela na 6 mesiacov za mreže. Trest si odpyká vo väzení s minimálnym stupňom stráženia. To ale nie je všetko. Okrem toho mu súd uložil aj ochranné protialkoholické liečenie ambulantnou formou.

"Je veľmi pravdepodobné, že po liečbe bude v poriadku a nebude reagovať agresívne, pokiaľ sa bude držať abstinencie," uzatvorila psychologička Murniková. O kuchynský nôž, ktorým sa matke vyhrážal, prišiel. Súd uložil aj ochranné opatrenie zhabanie veci. Trestný rozkaz je právoplatný.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy