Jasno
17°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
Státisíce cigariet a viac ako 150 kilogramov tabaku. Akcia Rubikon odhalila 57-ročného obchodníka
Zdielať na

Státisíce cigariet a viac ako 150 kilogramov tabaku. Akcia Rubikon odhalila 57-ročného obchodníka

NITRA / Zaistené státisíce cigariet, a desiatky kilogramov tabaku. To je výsledok akcie s krycím názvom Rubikon. Odhaliť 57-ročného obchodníka s cigaretami bez kolkov sa podarilo v Nitre, kriminálnemu úradu finančnej správy.

​Príslušníci Kriminálneho úradu finančnej správy postupne získali viaceré informácie o 57-ročnom obchodníkovi s cigaretami z Nitry. Počas razie už išli takpovediac na istotu. Vtrhli do viacerých objektov, prehľadali domy nebytové priestory, ale aj pozemky či autá. A boli úspešní, vo viacerých kartónoch našli ukryté krabičky cigariet rôznych značiek.

Okrem cigariet zadržali aj takmer 152 kilogramov tabaku

"V rámci akcie zadržali príslušníci KÚFS 31 331 spotrebiteľských balení cigariet bez kontrolnej známky, čo predstavuje 626 620 kusov cigariet," potvrdil Daniel Súkup, hovorca Finančnej správy SR. V rukách colníkov skončil aj tabak, ale aj obaly známych značiek vyrobené v slovenskom jazyku - zrejme pripravené na plnenie nelegálnym tabakom.

"Okrem cigariet bol zaistený aj spracovaný tabak v množstve 151,7 kg, obalové materiály obchodných značiek „MARCO POLO“ a „Holandská tabaková zmes," dodal hovorca. Pri prehliadkach príslušníci zaistili aj vyše 32-tisíc eur. Taktiež aj dodávku, ktorou muž tabakové výrobky prepravoval.

57-ročný obchodník skončil v putách

Akciou Rubikon zabránili obrovskému úniku na spotrebnej dani. Ide o takmer 114-tisíc eur. V putách skončil aj 57-ročný obchodník, vypočul si aj obvinenie. Za distribúciu cigariet bez kolkov mu teraz hrozí pobyt vo väzení.

"V prípade dokázania viny hrozí páchateľovi trest odňatia slobody na 1 až 5 rokov," uzavrel Súkup. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy