Jasno
13°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Problémová križovatka: Ubehlo 24 hodín a stali sa tam dve podobné dopravné nehody
Zdielať na

Problémová križovatka: Ubehlo 24 hodín a stali sa tam dve podobné dopravné nehody

PREŠOV / Ubehlo 24 hodín a na rovnakej križovatke sa stali dve dopravné nehody. Miestni považujú križovatku medzi Prešovom a Ľuboticami za rizikovú. Občas tam nedajú prednosť cezpoľní vodiči, no stáva sa, že sa to stane aj miestnym. Pri jednej z posledných nedala 66-ročná žena prednosť inému vodičovi.

Podľa prvotných informácií žena za volantom osobného auta nedala prednosť autu, ktoré išlo po hlavnej ceste. Jedno z áut ostalo po zrážke prevrátené na streche, druhé o niekoľko metrov ďalej. "Jednotka zabezpečila vozidlá proti požiaru a úniku prevádzkovej kvapaliny," ozrejmil veliteľ zásahu HaZZ Prešov Patrik Talpaš. 

Podobná nehoda sa stala o 24 hodín neskôr

Po tejto nehode prešlo 24 hodín a nejaké desiatky minút. Na rovnakom mieste sa stala ďalšia nehoda s podobným scenárom. Vedľajšia cesta kríži štvorprúdovku. Smery na hlavnej ceste sú však v tomto úseku od seba oddelené širším ostrovčekom. Niektorých vodičov to môže zvádzať k tomu, že z pravej strany nič neprichádza. No prednosť tu musia dať autám prichádzajúcim zľava.

To sa stalo aj pri nehode o deň a necelú hodinu neskôr. Tadeáš sa mu chcel vyhnúť, no už sa nedalo. "Ja som šiel po hlavnej ceste, ale nedal mi prednosť. V poslednom momente som to stočil tak, že som jej trafil dozadu auta," povedal vodič osobného auta Tadeáš. 

Podobná nehoda sa stala aj pred rokmi

Niečo podobné sa tu stalo aj pred rokmi, keď z vedľajšej cesty vyšlo služobné policajné auto. Za jeho volantom sedel vodič, ktorý je z iného regiónu. Náraz bol taký silný, že obe autá po ňom skončili na ostrovčeku mimo cestu. V nemocnici skončili traja ľudia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy