Jasno
17°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
Polícia sa v lete zameriava na vodičov. Tentokrát varuje pred vykrádačmi áut
Zdielať na

Polícia sa v lete zameriava na vodičov. Tentokrát varuje pred vykrádačmi áut

BRATISLAVA / Ľudia si často zvyknú nechávať cennosti, batohy či kabelky v aute. Najmä ak sú horúce letné dni a vyberú sa napríklad do ZOO či na kúpalisko. Je to však obrovské lákadlo pre zlodejov. Aj preto si môžete za stieračom nájsť preventívne letáky priamo od polície.

​V Bratislavskej ZOO hlásili krádeže aj v minulosti

Policajní preventisti v Bratislavskom kraji sa v lete zameriavajú najmä na vodičov. Neraz sa stali tragické prípady, kedy ľudia zabudli v rozpálenom aute dieťa či domáceho miláčika. Práve preto už roky funguje preventívna aktivita Nezabudni na mňa v aute. "Policajní preventisti navštevujú miesta so zvýšeným pohybom občanov. Jedným z takýchto miest je aj parkovisko pred bratislavskou zoologickou záhradou," uviedol hovorca Krajského riaditeľstva PZ Bratislava Michal Szeiff. "Prosíme aj my návštevníkov, aby boli obozretní, pretože stalo sa nám aj v minulosti, že sme mali nahlásené krádeže vecí z vozidiel," povedala Alexandra Ritterová z oddelenia marketingu a PR ZOO Bratislava.

Predmety v aute pôsobia na zlodejov ako magnet

​Ľudia tiež nemyslia na to, že vozidlo naozaj nie je žiadny výklad a preto by sme v ňom nemali nechávať žiadne veci. Ak si necháte na sedačke alebo v stredovej priehradke kľúče, peňaženku, rôzne papiere, menší nákup, zásielku od kuriéra, kabelku či tašku z posilňovne, to všetko na zlodejov pôsobí doslova ako magnet. "Policajti upozorňujú vodičov na nástrahy spočívajúce v ponechaní si cenností v zamknutých motorových vozidlách na viditeľných miestach," dodal Szeiff.

"Výborná vec, lebo ľudia zabúdajú veci, proste sa strácajú z tých áut, a zbytočne sa to rozbije, samozrejme treba všetko schovať," vyjadril sa návštevník ZOO. "Na našom parkovisku onedlho pribudnú aj informačné tabule, kde aj my upozorňujeme našich návštevníkov, aby si dávali na svoje veci pozor. Sme veľmi radi, že onedlho pribudne na parkovisku pred ZOO kamerový systém," priblížila Ritterová. V prípade ak prídete k vášmu autu a zistíte, že doň násilím niekto vnikol, určite si doň nesadajte, ani sa ničoho nedotýkajte, aby ste nezničili žiadne stopy a okamžite privolajte políciu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy