Jasno
Bratislava
Eliška
7.10.2024
Muž nechtiac podpálil dom svojmu bratovi. Príčinou mala byť sviečka
Zdielať na

Muž nechtiac podpálil dom svojmu bratovi. Príčinou mala byť sviečka

VYDRNÍK / Brat nechtiac podpálil dom svojmu bratovi. Vo svojom drevenom príbytku za domom mal zapáliť sviečku a zaspať. K nešťastiu došlo dnes (20.7.) v noci v obci Vydrník (okres Poprad). Požiar bol rozsiahly. Zasahovali hasiči z dvoch okresov i dobrovoľníci.

​Majiteľ poškodeného dvojdomu sa bezradne pozeral na spúšť, ktorú oheň spôsobil. Pokojný večer sa v sekunde zmenil na drámu. "Švagor na mňa kričí, že bratovi horí drevenica," ozrejmil majiteľ domu. Jeho drevenica bola hneď za Štefanovým domom. "Ako som vyšiel, tak som skoro odpadol. Chytila sa mi strecha," vysvetlil. 

Podľa našich informácií boli emócie silné

Podľa informácií TV JOJ sa ľudia snažili hasiť oheň svojpomocne do príchodu hasičov. Šíril sa však ďalej na ďalšie drevené stavby. Popradskí profesionáli po príchode ihneď volali posily. "Prišli aj kolegovia z Levoče, Spišský Štiavnik, Štvrtok a miestny Vydrník," informoval veliteľ zásahu HaZZ Poprad Patrik Hudák. Podľa našich informácií boli emócie silné. Policajti sa tak starali o poriadok a hasiči sa rozdelili na skupiny. Najdôležitejšie bolo zastaviť šírenie požiaru a ochrániť domy. "Ohlásili sme to zvonku a postupne sme vchádzali aj dovnútra do budovy. Rozoberali sme strop a hasili sme strechu okolo," dodal. 

Čo mohlo byť príčinou požiaru?

Škody sú zatiaľ vyčíslené na približne 60-tisíc eur. Pri požiari sa len našťastie nikto nezranil. Presné príčiny jeho vzniku budú známe až po vyšetrovaní, no majiteľ tvrdí, že už tuší, prečo začalo horieť. "Brat žije sám, zapálil sviečku a od sviečky sa chytila záclona, no on zaspal. Začalo horieť," povedal poškodený. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy