Jasno
13°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Maloletým zlodejom zachutili cudzie marhule, obrali celý strom. Prichytili ich priamo pri čine
Zdielať na

Maloletým zlodejom zachutili cudzie marhule, obrali celý strom. Prichytili ich priamo pri čine

SAČUROV / Zachutili im cudzie marhule. A to až natoľko, že stihli obrať celý strom. Troch chlapcov prichytila vo svojej záhrade majiteľka. Polícia vo Vranove nad Topľou už najstaršieho z nich obvinila. Ostatní dvaja ešte nemali ani 14 rokov.

Majiteľka si stihla chlapcov odfotiť

​Už keď majiteľka záhrady zbadala bicykel opretý o plot tušila, že je zle. Priamo pri čine prichytila troch chlapcov, z ktorých ani jeden nemal 18 rokov, dvaja dokonca ani 14. Našla ich pod jednou z dvoch marhúľ, pod ktorou si pochutnávali na jej úrode. Stihla si ich odfotiť, kým čakali na policajnú hliadku. To pre prípad, že by sa dali na útek.

"16-ročný chlapec spolu s ďalšími dvoma mladšími kamarátmi predpoludním “navštívili“ záhradu jedného z rodinných domov. Z ovocných stromov pozbierali marhule, ktoré poukladali do tašky, no pri tomto konaní boli prichytení majiteľkou," potvrdila Jana Ligdayová, hovorkyňa KR PZ Prešov.

Marhule sú dnes drahé, tvrdí pani Helena

Majiteľka záhrady Helena má odrobených 42 rokov. "Viete, marhule sú dnes drahé. My sadíme tak pre seba, máme dva stromy a oni prídu a trhajú. Dôchodok mám 300 eur, takže ja si viem peniaze vážiť," povedala. Traja mladíci boli mimoriadne šikovní. Kým ich majiteľka záhrady odhalila, stihli obrať celý jeden strom. Záhrada bola pritom normálne oplotená a navyše uzamknutá. Najstarší z chlapcov už má na krku paragraf. Pri takzvanom farmárskom zákone nerozhoduje výška škody. 16-ročný chlapec bol obvinený z trestného činu krádeže. Podobné problémy nemal prvýkrát.

"16-ročný Sačurovčan takto konal aj napriek tomu, že za obdobný či už bol v predchádzajúcich 12 mesiacoch postihnutý blokovou pokutou a taktiež už bol za taký čin v predchádzajúcich 2 rokoch odsúdený okresným súdom," avizovala Ligdayová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy