Oblačno
29°
Bratislava
Alica
6.9.2024
Kúpanie sa skončilo tragicky: Mladý muž skolaboval vo vode
Zdielať na

Kúpanie sa skončilo tragicky: Mladý muž skolaboval vo vode

TEPLÝ VRCH / Na Teplý Vrch smerovali okrem pozemných aj leteckí záchranári. Záchranári priamo na pláži oživovali 38-ročného muža, ktorý skolaboval vo vode. Aj napriek hodinovej resuscitácii sa ho oživiť nepodarilo. Či jeho kolaps vo vode spôsobil alkohol, alebo zdravotné problémy, budú vedieť policajti až po pitve.

​Podľa svedkov bol muž pod vplyvom alkoholu

Dvaja kamaráti mali vojsť do areálu plážového kúpaliska iba pár minút pred tým, ako došlo k nešťastiu. Jeden z nich bol podľa svedkov pod vplyvom alkoholu. Tackalo ho a dokonca niekoľkokrát aj spadol. Zložili sa na okraji hlavnej pláže, potom mal muž vojsť do vody. Kamarát ho z brehu videl, ako najskôr pláva na chrbte. Potom mal už ležať na hladine tvárou dole, bez pohnutia. Od brehu nebol ďaleko, voda tam mala byť maximálne po plecia.

Medzi svedkami boli aj dve zdravotné sestry

"Po tom, ako muž vošiel do vody, bol kúpajúcimi spozorovaný ako pláva na hladine," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ Banská Bystrica Mária Faltániová. Informácie, kto ho z vody vyniesol sa rozchádzali, no hneď po tom, ako ho vytiahli, ho začali oživovať svedkovia. Mali byť medzi nimi aj dve zdravotné sestry. "Aj sme videli utekať plavčíka. Potom už prišli po pár minútach aj záchranári," povedal návštevník kúpaliska.

​Záchranná akcia trvala minimálne hodinu

Na miesto vyslali nielen dve sanitky, ale aj tím leteckých záchranárov z Banskej Bystrice. Tí sa k pacientovi spustili po lane. Boj o život trval desiatky minút. "Veľmi dlho. Tá záchranná akcia trvala minimálne hodinu. Ten pulz tam zrejme cítili, tak preto ho oživovali," priblížil návštevník kúpaliska. "Muža (38) záchranári resuscitovali, no napriek ich snahe sa ho oživiť nepodarilo," informovala hovorkyňa Operačného strediska ZZS Petra Klimešová. "Polícia začala trestné stíhanie pre usmrtenie a prípad je v štádiu vyšetrovania," dodala Faltániová. Prečo mladý muž vo vode skolaboval a či bol naozaj pod vplyvom alkoholu, bude zrejmé až z výsledkov pitvy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy