Jasno
Bratislava
Natália
6.10.2024
Svojej družke povedal, že jej odreže hlavu a hodí ju psovi. Muž si vypočul svoj rozsudok
Zdielať na

Svojej družke povedal, že jej odreže hlavu a hodí ju psovi. Muž si vypočul svoj rozsudok

POVAŽSKÁ BYSTRICA / Rastislav zo Starej Turej dostal trest za nebezpečné vyhrážanie. Vyhrážky smeroval voči jeho družke a v ruke držal kuchynský nôž. Už v minulosti bol odsúdený za podobný trestný čin a obeťou bola tá istá žena.

​Keď sa Rastislav vyhrážal svojej životnej partnerke, zďaleka nebol triezvy. Uštedril jej vulgárne nadávky. Chytil ju tak, že jej vytrhol chumáč vlasov a hlavu jej udieral o stenu. "Vyhrážal sa svojej družke, s ktorou žil v spoločnej domácnosti. A to takým spôsobom, že z jeho konania mala strach o život. Vyhrážal sa použitím nožíka," uviedol považsko-bystrický sudca Ivo Hlucháň. 

Žene povedal, že odreže jej hlavu a hodí ju psovi

Žene priložil veľký nôž na krk a povedal jej, že ak ho nebude poslúchať, odreže jej hlavu a hodí ju psovi. A nôž nakoniec zapichol do kuchynskej linky. Vystrašená družka skončila so zraneniami v nemocnici. "Mala strach aj preto, že v minulosti bol za obdobný skutok bol súdom potrestaný, síce na podmienečný trest. Teraz dostal trest odňatia slobody na 9 mesiacov nepodmienečne," dodal sudca.

Sudca pritom zobral do úvahy, že Rastislav sa k činu priznal. "Poľahčujúcou okolnosťou je aj to jeho oľutovanie určitým spôsobom," dodal. Musí tiež absolvovať protialkoholické liečenie. Verdikt v súdnej sieni nadobudol právoplatnosť ihneď, spokojná bola prokurátorka aj obžalovaný muž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy