Zatiahnuté
14°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Slobodu si dlho neužili. Muž a žena sú opäť obvinení
Zdielať na

Slobodu si dlho neužili. Muž a žena sú opäť obvinení

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Na slobode boli iba pár dní a už sú opäť vo väzbe. Igor a Lucia pripravili seniora z Gelnice o tisíce eur. Napriek tomu sa rozhodnutím košického krajského súdu dostali spoza mreží. Teraz ich vinia z úžery.

Igora priviezli policajti na súd krátko pred trinástou hodinou. Tvrdil nám, že nevie presne prečo ho policajti zadržali. Vraj preto, že chcel ujsť. O približne hodinu v sprievode policajtov vošla do budovy súdu Igora družka Lucia. Tá ale čakala na rozhodovanie bez slov. Verzií, prečo obaja opäť skončili v putách, bolo viac. Druhá verzia hovorila o tom, že mali napadnúť ženu, no košická policajná hovorkyňa všetko uviedla na pravú mieru.

Vážne obvinenie z minulosti

"Spišskonovoveský policajný vyšetrovateľ obvinil dve osoby z obce Mníšek nad Hnilcom zo zločinu úžery. Ďalšie okolnosti prípadu nateraz však nie je možné poskytnúť," uviedla košická policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. Viac informácií k úžere sme od polície nedostali, no táto dvojica už má za sebou jedno vážne obvinenie. Minulý rok pripravila o tisíce eur seniora z Gelnice a chcela podvodom získať aj jeho dom. Vďaka všímavosti suseda a rýchlych rozhodnutí polície a súdu dôchodca neprišiel o vlastnú strechu nad hlavou.

Prekvapivé rozhodnutie súdu

Lucia a Igor skončili vo väzbe. K podvodu sa na súde priznali, preto dostali nie pätnásť, ale šesťročné nepodmienečné tresty, no odvolali sa. Krajský súd v Košiciach prišiel s prekvapivým rozhodnutím. Údajne na základe novely Trestného zákona tresty nepotvrdil, ale oboch prepustil na slobodu. Dobehli ich však resty z minulosti. Dopúšťali sa totiž úžery, práve tej ich policajti teraz obvinili.

Igor a Lucia vyšli postupne zo súdnej siene s putami na rukách. "Sudkyňa pre prípravné konanie vzala obvinenú do väzby z dôvodu z dôvodu hrozby pokračovania páchaniu trestnej činnosti. Rovnaké rozhodnutie bolo aj vo vzťahu k obvinenému," potvrdil prokurátor.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy