Jasno
11°
Bratislava
Natália
6.10.2024
Rodina sa stala terčom ďalšieho útoku. Muža museli ratovať leteckí záchranári
Zdielať na

Rodina sa stala terčom ďalšieho útoku. Muža museli ratovať leteckí záchranári

NÁLEPKOVO / Po aprílovej bitke v Nálepkove jeden z napadnutých zomrel. Hoci od jeho smrti už prešiel mesiac a útočníci sú vo väzbe, ich príbuzní boli terčom nového útoku. Muža s ťažkým poranením hlavy okrem pozemných, ratovali aj leteckí záchranári.

​Rodina Bandyovcov sa z Mašinky presťahovala do inej časti Nálepkova. Rodina zomrelého sa im prišla pomstiť aj sem. Bandyovci už z diaľky videli, že sa blížia rozzúrení susedia. Vyzbrojení boli drevenými palicami, doskami a poriskami. Útočníci hľadali brata agresorov z aprílovej mely, no pod ruku im prišiel jeho príbuzný.

Muža napadli pred vchodom

"Keď videl chlap, prišiel von a tu ho chytili všetci štyria. Žaneta, Hodžedže, Gadži, Čávo a Žaneta mala takú dosku v ruke, čo klince v nej mala. Tak zobrali tieto dosky a tak ho bili. Všetci štyria naraz a nevedel sa ako ubrániť," hovorí Brigita, družka napadnutého muža.

"Ja som utiekla aj so synom, udrel syna po ruke. My sme išli a potom vyšiel brat a brata napadli z ničoho nič," povedala sestra napadnutého Milena.

Podľa Bandyovcov mala štvorica útočníkov mlátiť 31-ročného Jána pred vchodom do domu. Ku bývalému družstvu v časti Grín zamierilo viacero policajných hliadok zo širokého okolia. Ján bol v ťažkom stave.

"Už taký bol ako mŕtvy na zemi. Už keď videli, že sa nehýbe, že nerobí, nereaguje, utekali dole. A tieto dosky hádzali tu do trávy," dodala družka.

"Posádka záchranárskeho vrtuľníka z Košíc si v Nálepkove do svojej starostlivosti prevzala 31-ročného pacienta, ktorý bol s vážnym úrazom hlavy, s poruchou vedomia a ďalšími povrchovými odreninami letecky transportovaný na kliniku úrazovej chirurgie do Košíc," ozrejmila hovorkyňa Air transport Europe Zuzana Hopjaková.

Aktérov vraj zadržali

Na okolnosti bitky sme sa chceli opýtať aj druhej strany. Podľa susedov aktéri bitky sú zadržaní a ich príbuzní odišli do mesta.

"Spišskonovoveský policajný vyšetrovateľ vedie trestné stíhanie pre zločin ublíženia na zdraví spáchaného formou spolupáchateľstva. Krátko po čine polícia zadržala štyri osoby podozrivé z tohto skutku. V súčasnosti sú vykonávané potrebné procesné úkony smerujúce k vzneseniu obvinenia konkrétnym osobám," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ Jana Mésarová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy